Kosa

ZBOGOM talasima u kosi – nova FRIZURA je u TRENDU

By  | 

 

Ljeto nas polako napušta, a sa njim i trendovi koji su dominirali prethodnih par mjeseci.

Kada su frizure u pitanju, vrijeme je da počnemo da se do sljedećeg ljeta polako opraštamo od morskih talasa i okrećemo novom TRENDU koji će biti aktuelan u sezonama pred nama!

Frizura koju ćemo nositi tokom jeseni i zime podrazumjeva razdjeljak sa strane i ravnu ispeglanu kosu sa blago izvijenim krajevima!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postiže se jako jednostavno!

Kosu naprskajte šamponom za suho pranje kako biste dobile na većem volumenu. Poprskajte ga na korijen kose kako bi pokupio višak ulja i podigao kosu. Sačekajte par minuta da djeluje, pa protresite kosu i prođite prstima kao da je raščešljavate.

Odvojite kosu na sekcije kako biste je lakše oblikovale. Počnite od donjih slojeva, naravno. Poprskajte kosu sprejom za zaštitu od toplote.

Koristeći češalj sa širim zupcima i peglu, počnite da ispravljate kosu pramen po pramen. Počnite od korjena usmjeravajući kosu ka gore kako biste je podigle i dobile na volumenu. Koristite češalj odmah nakon poteza peglom kako biste dodatno usmjerile kosu, brže je ohladile i zaštitile prste od toplote.

Kada dođete do krajeva potrudite se da ih izvijete na unutra ili spolja za željeni efekat blago izlomljene kose.

I to je to – vaša moderna frizura je gotova! Dobile ste ravnu kosu sa puno volumena i izvijenim krajevima za živahan prirodniji izgled.

Možete vi to same!

Izvor : mogujatosama.rs