Lifestyle

ZAŠTO!? Šerpa frizura je ponovo hit u svijetu, a evo i ko je glavni krivac!

By  | 
Sjećate se šerpa-frizure? Ravne šiške i kratko šišana kosa, potpuno ravno sječena – za klince deveesetih to je i dalje najgora noćna mora. Ali britanski frizeri tvrde da je u poslednje vreme sve veće interesovanje za ovaj friz, i to po ugledu na poznate. Glavni krivac je Džim Keri i njegova frizura u filmu “Glupan i tupan”.
Džim Keri

Kada je, krajem prošle godine, u bioskope stigao drugi nastavak ovog filma, hipsteri širom sveta su jednostavno poludjeli za frizurom koju Džim nosi u filmu.

Među prvima im se pridruđio Robert Patison, koji je u novembru prošle godine podstakao ovaj trend među hipsterima.

Šerpa frizure ponovo IN

Međutim, daleko od toga da je on jedini! Prošle godine je istu frizuru furala i Džesi Džej, a budući da je velikim hitovima stekla mnogo fanova moguće da je i ona uticala na povratak šerpe na glavi.

Šerpa frizure ponovo IN

Njoj se pridružila i kontroverzna glumica Lena Danam, kojoj eksperimentisanje sa kosom nije strano. Ipak, čak su i njeni fanovi bili iznenađeni kada su videli kako se ošišala.

Screen-Shot-2014-08-18-at-11.28.39-am

A kad smo već kod eksperimentisanja i hrabrih odluka, ali i kontroverza, ne smijemo preskočiti Lejdi Gagu, koja je nosila šerpa frizuru u svim mogućim bojama duge.

Šerpa frizure ponovo IN

Njena koleginica Kelis dugo je nosila ovakav friz, ali je kasnije ipak odlučila da malo pusti kosu i unese nešto sofisticiranosti u izgled. Inače, ova frizura je najpopularnija među hipsterima.

Šerpa frizure ponovo IN

I Rijani se, izgleda, baš dopada ova horor frizura iz devedesetih, pa joj se u nekoliko navrata vraćala.

Šerpa frizure ponovo IN

Da li biste vi ponovo nosili šerpa-friz?

Evo kako to rade u regionu

Ni  estradne ličnosti iz Srbije nisu imune na čari ove frizure, koja nažalost rijetko kome dobro stoji.

Frizure

Dara je jedno vrijeme nosila ovakvu frizuru, u periodma između kratke kose sa šiškama sa strane. Pored toga što rijetko kome laska, ovakva kosa je i jako teška za održavanje osim ako nemate skroz ravne vlasi.

Frizure

Potpuno istu frizuru je nosila i Maja Nikolić, ali je ona vremenom evoluirala do duge kose sa uvojcima.

Frizure

Jedino je Milan Stanković imao hrabrosti za baš pravu šerpu na glavi. Skidamo mu kapu za hrabrost, ali ne i za to kako mu pristaje.

Izvor : 24sata.rs