Kosa

Zašto je “mokri look” najtraženija ljetna frizura?

By  | 

Tokom ljetnih dana kosa je problem svake žene – ako ste prirodno kovrčave, kosa će vam biti suha; ako je ravna, izgledat će poput metle. Frizer definitivno nije opcije jer nema smisla svaku večer, nakon cjelodnevnog kupanja, trčati u frizerski salon jednako kao što nema smisla plivati bez da smočite kosu…

Za večernji izlazak osim uvijek trendi valova predlažemo vam zalizani mokri izgled zabačene kose. Ovu frizuru često imamo prilike vidjeti na modnim pistama za ljeto jednako kao i za zimu. A vidjeti smo ih i na nekoliko poznatih dama na crvenim tepisima. Postoji nekoliko savjeta za nošenje ovog izgleda u stvarnom životu i tijekom vrućih ljetnih dana.

Kim Kardashian
Kim Kardashian

1. Ova frizura najidealnija je za noćni provod jer izgleda seksi i atraktivno. Izbjegavajte je u uredu i tijekom dana jer bi mogla djelovati prljavo i prenapadno.

2. Nosite je uz jednostavnu i elegantnu odjeću. Ne kombinirajte je uz odjeću s uzorcima niti intenzivnim bojama. Jednostavna odjeća idealno će nadopuniti ovu jednostavnu frizuru i istaknut će vaše lice.

3. Neka vam i make up bude jednostavan i bez previše boja. Ako ipak želite koristiti boje, koristite ih samo na jednom mjestu, očima ili usnama, nikako ne na oba. Preporučujemo lagani smokey eyes i ruž za usne u boji mesa ili lagano narančastoj.

4. Uz ovakvu frizuru obavezno istaknite obraze. Kako vam je kosa zabačena, lice vam je otvoreno i istaknuto, stoga je najvažnije da istaknete obraze što će zaokružiti vaše lice i izgledat ćete poput božice.

5. Kosu smočite, a kako bi održali wet izgled stavite ili gel ili vosak. Nemojte pretjerivati s nanošenjem kako vam kosa ne bi na kraju izgledala masno.