Tutorijal

ZA SAVRŠENO RAVNU KOSU ILI PREDIVNE LOKNE: Tri trika da vam frizura bude postojana!

By  | 

Želite savršeno ravnu kosu ili lokne kao iz snova, sve radite da biste postigli takav izgled, ali jednostavno, ispeglana kosa se brzo izvije, a lokne se previše brzo opuštaju? Niste jedini!

curly-hair-flat-iron

Ali, srećom, postoji nekoliko malih trikova koje treba da praktikujete kako vam se ovo ne bi dešavalo. Pročitajte, primjenite i napravite frizuru iz snova!

1. Pegla sa keramičkim pločicama najmanje oštećuje kosu

Prije peglanja, kosu treba raščešljati, podjeliti na pramenove i tek onda početi sa peglanjem. Nemojte više puta prelaziti po istom pramenu, jer će to ostaviti tragove pegle na njima. Najbolji izbor su pegle sa keramičkim pločicama, koje su idealne za sve tipove kose, jer savršeno klize po njoj, a toplota se ravnomjerno raspoređuje. Temperatura ne bi trebalo da prelazi 210 stepeni, jer će u suprotnom spaliti kosu, a to važi za sve teksture vlasi.

2. Figaro bolje deluje uz suhi šampon

Slično kao i kod pegli, najbolji uvijači za kosu su oni keramički, jer najbolje raspoređuju toplotu. Za kovrdžanje tanke kose, naročito za čvrste kovrdže,uvijač se grije na oko 100°C, a za čvršću, gušću oko 140°C. Kosu najlakše možete uviti ako nanesete šampon za suho pranje i razdvojiti na četiri pramena – dva naprjed i dva pozadi. Počevši od korjena, velikim uvijačem postavljenim iznad glave uvijajte pramenove od lica prema spolja. Ako želite što prirodniji izgled, ne uvijajte krajeve.

3. Lak za kosu nanesite na češalj

Lak za kosu je završni dodatak svakoj frizuri, ali ne preporučuje se nanošenje prije peglanja ili kovrdžanja kose, jer će samo pospješiti pucanje vlasi. Najbolje je nanjeti lak na gotovu frizuru i to ne direktno na kosu, već na češalj. To će sprječiti lepljenje vlasi. Preporučuje se da koristite lak za kosu bez alkohola, jer takvi preparati isušuju i uklanjaju prirodna ulja sa vlasi.

Dodatni savjet: Sredstvo za termalnu zaštitu kose neophodno je za svaku tehinku oblikovanja kose grejnim aparatima. Kosa zbog previsoke temperature slabi, a vremenom i puca, lista se i jako isušuje. Preparat za zaštitu od toplote sprečava lomljenje, a najbolje je nanjeti ga na vlažnu kosu i pustiti da ga kosa potpuno upije prije upotrebe pegle ili figara.