Kosa

Visoka pundža – najnoviji trend!

By  | 

Jeste li već čuli za najnoviji trend koji podrazumijeva da imate visoku pundžu? Sigurni smo da jeste, jer je ovo trend za kojim svi žude i vjerujemo kad pročitate ovaj članak da ćete i vi biti jedni od tih.

Visoka pundža je savršena frizura kad trebate izaći iz kuće a niste sigurne šta bi uradile s kosom. Takođe, ako joj posvetite malo više vremena, ova frizura odlično pristaje i u formalnim situacijama. Ono što je ključno kod ovakve frizure je da pundžu napravite što je više moguće. Stoga, svu kosu prebacite naprijed i koristite preparate za stilizovanje. Kosu pokupite u visoki rep i zavežite je s elastičnom gumicom za kosu. Nakon toga, kosu uvrnite i napravite pundžu koju ćete pažljivo učvrstiti s ukosnicama za kosu. Možete našpricati ukosnice s lakom za kosu prije nego što ih iskoristite kako bi bile sigurne da neće kliziti nakon što ih stavite na kosu. Pundžu učvrstite takođe s lakom za kosu i spremne ste. Možete se odlučiti i za neobaveznu varijantu visoke pundže. Postupak je isti, samo koristite lak za teksturu kose prije nego što od repa formirate pundžu.

Ovaj stil je veoma popularan i kod slavnih osoba. Mnogi su upravo ovu frizuru pronosali na crvenom tepihu. Mi vam predstavljamo nekoliko njih, kako bi dobile inspiraciju pa da i vi ponesete ovu frizuru.

1 2 3 4 5 6 7

Visoka pundža se može nositi na dva načina. Može biti opuštena i zategnuta. Isto tako, možete izabrati da pramenovi budu isprepleteni ili u pletenici. Odlična je frizura ako imate dugu kosu ali čak i sa srednjom dužinom možete je imati. Mozda će vam samo biti potrebna sunđer gumica uz čiju ćete pomoć napraviti pundžu i dodati volumen.8 9 10 11 12 13

Visoka pundža je trend koji se svima dopada, prema tome nemojte puno oklijevati već ga prihvatite. Ova frizura može biti savršena baš za iduću specijalnu priliku, pogotovo ako nosite haljinu koja ima zatvoren gornji dio. Uživajte!