Tutorijal

(VIDEO) : Savršen undercut: Kako napraviti najpopularniju frizuru sezone?

By  | 

Svim muškarcima koji vole da eksperimentišu otkrivamo pet koraka do idealne undercut frizure.

Foto: Profimedia

Undercut je apsolutni trend posljednjih godina, koji su proslavili poznati poput Džeka Antonofa, Meklemora, Džoša Dumela i Dejvida Bekama.

Trebalo bi da znate da je trenutni trend undercut-a da kosu sa vhra glave zabacite pozadi u pompadur stilu, tako da je najbolje ako sprijeda imate odgovarajuću dužinu (oko sedam do deset centimetara). Ukoliko nemate još uvjek odgovarajuću dužinu, prije nego što pokušate da se sami ošišate u ovom stilu, pokušajte da pustite kosu.

 

Kada budete spremni za novu frizuru, pratite sljedeća upustva, a nije loše da odete prije svega kod svog frizera kako bi vam napravio osnovni oblik, a vi posle kod kuće sami dovršite frizuru.

Prije nego što uhvatite makaze, obezbjedite dva ogledala (jedno sprijeda i jedno pozadi) kako biste u svakom trenutku imali lijep pregled.

PRVI KORAK: PREDNJI DIO

Pokvasite kosu, kako biste je lakše kontrolisali. Potom odvojte kosu na središnjem dijelu glave, češljajući vlasi ka centru. Potrudite se da i sa lijeve i sa desne strane od središnje linije uzmete podjednaki dužinu kose. Cijeli središnji dio glave bi trebalo da bude odvojen i da ima oblik potkovice. Na ovaj dio nanesite gel ili ga odvojite gumicom, kako bi vam bilo lakše da pređete na dio sa strane.

DRUGI KORAK: OBRIJTE KOSU SA STRANE I POZADI

Nakon što ste odvojili središnji dio kose, trebalo bi da obrijete sve ostalo. Bitno je da podesite koliko želite da skratite kosu i onda da je obrijete. Preporučujemo vam da uhvatite pramen kose i povučete ga ka središnjem dijlu kose, a potom lagano obrijete odozdole ka gore dok ne dođete do linije središnjeg dijela kose.

TREĆI KORAK: SKRATITE KOSU

Pustite središnji deo kose, tako što ćete napraviti razdeljak na sredini. Pokvasite kosu i lijepo očešljate. Vidjećete da vam kosa prekriva obrijani dio. Odlučite koliku dužinu želite i potom makazama skrate dužinu kose.

ČETVRTI KORAK: DEFINIŠITE IVICE

Upotrjebite mašinicu za brijanje kako biste skratili zulufe i obrijali ivici do koje vam seže brada, brijajući sve ispod te granice.

PETI KORAK: STILIZUJTE FRIZURU

Upotrebite gel za kosu kako biste razbarušili središnji dio kose ili kako biste ga zalizali ka nazad i dobili željeni izgled.

 

Pogledajte video:

 

Izvor: menshealth.rs