Tutorijal

(VIDEO) Napravite sami frizuru u stilu zlatnog doba Hollywooda

By  | 
U nekoliko koraka do zamamnih lokni
kosa

Valovita, duga, zamamna… Kosa u stilu zlatnog doba Hollywooda predstavlja vrhunac ženstvenosti među frizurama, a frizerka slavnih, Jacqueline Bush, korak po korak nas je provela kroz postupak izrade bujnih valova. Za izradu ove frizure potreban vam je sprej za zaštitu od topline, figaro, četku te vosak i lak za kosu.
Postupak započinjete nanošenjem proizvoda za zaštitu od topline na kosu kako biste spriječili lomljenje vrhova. Kosu je potrebno odijeliti u dva dijela: gornji i donji. Prvo ćete kovrčati donji dio pa je gornji najbolje maknuti od lica, odnosno pričvrstiti na vrh glave.
kosa
Donji dio kose potrebno je odijeliti zatim u više tanjih pramenova koje ćete kovrčati jednog po jednog. Kad ste odredili željenu debljinu pojedinog pramena, počinjete kovrčati kosu vrteći cijev figara prema licu. Prednji pramenovi koji padaju uz lice neka budu tanji, a stražnji pramenovi mogu slobodno biti malo deblji što će i ubrzati proces kovrčanja. Međutim, ako se odlučite na deblje pramenove, trebate znati da ćete na njima morati držati figaro nešto duže kako bi se kovrča dobro primila. Pramenove koje nakovrčate nemojte odmah raščešljati već ih pustite da stoje dok se ne ohlade sami od sebe.
Kad ste gotovi sa donjim dijelom kose i prelazite na gornji, postupak ponovite, no prije toga odredite gdje će vam razdjeljak padati. Frizuru u stilu zlatnog dobaHollywooda karakterizira duboki razdjeljak koji počinje na istoj vertikali gdje se nalazi i najviša točka luka vaše obrve. Nakon što ste svu kosu učinili bujnom i valovitom, vrijeme je da na nju rasporedite vosak za stilziranje kose. Vosak zagrijte i rasporedite po rukama kako ne biste nigdje nanijeli previše proizvoda i slijepili kosu pa ga tek onda krenite lagano raspoređivati po kosi.
kosa
Kad ste to napravili, preporučljivo je kosu počešljati četkom na koju ste našpricali lak za kosu. Na taj način zagladiti ćete neposlušne vlasi, a bez teškog efekta na kosi. Ako i dalje niste zadovoljni količinom volumena u kosi, trik koji možete iskoristiti je tapiranje u dva sloja na strani gdje vam pada većina kose.Cijeli postupak izrade ove prekrasne, uvijek moderne frizure pogledajte u videu.

 

izvor: fashion.hr