Kosa

(VIDEO) Frizure koje će se nositi ovog proljeća

By  | 

Nakon odgledanih modnih revija koje su najavljivale modu za proljeće 2015. godine, možemo da zaključimo da će (naizgled) neobavezne frizure biti apsolutni hit u godini u koju smo upravo zakoračili.

hqdefault

Tako možete da birate između šarolikog spektra frizura, u koji spadaju talasasta bob frizura, punđe, vatrene boje kose, tople braon nijanse, neobavezne lokne i pletenice. Punđa je trend koji je započeo krajem 2014. a čini se da će se nastaviti i u 2015. Svaka djevojka – na osnovu svojih crta lica – može pronaći punđu koja joj odgovara. Proljećnu sezonu po pravilu uvjek obilježe nešto raskošnije frizure, s obiljem talasa u kosi.

Ako je lijepa i njegovana, duga kosa može uvjek da se nosi, i u svakoj prilici. Važno je naglasiti da kosa ne smije da bude predugačka jer onda gubi formu, kao i da boja treba da bude savršena kako bi joj se udahnuo život i kako bi izgledala što raskošnije. Ombre i preveliki kontrasti vise nisu u modi. Ovog proljeća vraćamo se jednoličnoj boji s laganim sjenčanjem kroz cijelu kosu (ne samo na vrhovima) i toplijim nijansama. Nose se boho talasi, lagano prelomljeni kako bi se dobio utisak lepršavosti i kako bi kosa imala teksturu.Bob je ove godine promjenio teksturu te je jako važno da ima volumen.

Popularne su tri varijante bob frizure: kosa koja je osušena prirodno bez sušenja, ali s dodatkom pjene pa izgleda pomalo rokerski i neuredno, zatim jako isfenirana prema unutra s naglašenim volumenom kako bi izgledala što veće te treća varijanta (koju je teže izvesti u kućnoj varijanti), a karakteriše je jako isfenirana razbarušena kosa koja izgleda kao da ste stajali ispred ventilatora.

izvor: svetplus.com/