Kosa

VIDEO: Evo gdje griješite kada kosu sušite fenom

By  | 

Naravno, svako zna da rukuje fenom za sušenje kose, ali ako želite da vam ona dugo bude zdrava, zadrži sjaj i izgleda predivno, ovo su stvari koje biste trebali da izbjegavate…

Blow-Dry-Hair-Step-7-Version-2

1. Ne korišćenje zaštitnog spreja

Možda vam djeluje nepotrebno, mislite da vaš fen neće toliko uticati na zdravlje vaše kose ili smatrate da neće biti ništa ako ponekad preskočite stavljanje spreja za zaštitu. Varate se, on pomaže da vaša kosa izdrži toplotu fena. Naprskajte ga od čela do krajeva, pa prstima pređiteo kroz kosu kako biste ga ravnomjerno raznijeli po cijeloj dužini. Malo posla za definitivno smanjenje brige i sprječavanje oštećenja.

2. Ne upotrebljavate dodatke

Većina fenova za sušenje kose obično dolazi u kompletu sa raznim nastavcima i dodacima, a svaki od njih je tu kako bi sačuvao zdravlje vaše kose ili vam pomogao da postignete određeni izgled. Ukoliko nijste sigurni šta je namijenjeno čemu, bacite pogled na uputstvo. Zašto biste gubili vrijeme ili štetili izgledu vaše kose ako ne morate? Samo zakačite dio koji je kreiran baš za ono što ste poželjeli, kako biste napravili savršenu frizuru.

 

3. Sušenje cijele kose odjednom

Ne samo što dugo traje, već kosa može da izgleda kako ne želite, kada završite. Jednostavno podijelite kosu u minimum četiri segmenta, pa svaki prikačite šnalom ili gumicom. Naravno, ako imate izrazito gustu kosu, samo je podijelite na više djelova za maksimalan učinak i brzinu. Počnite od donjih, pustite jedan, pa kada ga osušite pređite na drugi i tako do vrha. Kada su svi pramenovi pušteni, za svaki slučaj još jednom nježno prođite kako biste bili sigurni da vam je kosa u potpunosti suva i da izgleda onako kako želite. Možda djeluje kao da je više posla, ali ovaj metod zapravo štedi vaše vrijeme.