Kosa

Veća, punija, jača, duža – tajna divne kose!

By  | 

Zamislite da imate nevjerovatno dobru kosu. Gustu, elastičnu kosu koja je mješavina kose Amal Clooney i Kate Middleton. Da li želita da iluzijom stvorite zapravo više kose nego što je imate? Mi ćemo vam pomoći u tome i otkriti na koji način to možete postići.1

  1. Mješavina različitih nijansi

Dodajući kosi svijetlije i tamnije nijanse odmah joj dodajete određenu dimenziju. Tamniji tonovi na plavoj kosi će učiniti da svijetliji tonovi dođu do izražaja, dok će mješavina svijetlih nijansi uokviriti lice i odati iliziju gušće kose.

  1. Izostavite slojevitost kose

Ako vas brine gustoća kose onda izbjegavajte slojevite frizure zato što ćete tako ostati uskraćeni za bujnost i punoću kose. Isto tako, zamolite frizera da vam ne podiže kosu kad se šišate već da je šiša prema dole jer podizanjem kose gubite volumen.

  1. Tajna je u pegli za kosu

Kako bi dobili volumen oko korijena kose, izdvojite jedan dio otprilike 3 – 4 cm širine a 1 – 2 cm debljine. Zagrijte peglu za kosu i provucite preko korijena svakog podijeljenog dijela, budite pažljivi da ne dođete preblizu tjemenu. Ostavite 3 – 4 sekunde na kosi kako bi dobili presavijenu kosu ili instant volumen za korijen. Sa ovim ćete podići kosu i prije nego štu uradite bilo šta drugo sačekajte da se kosa ohladi kako bi se korijen kose posložio sam od sebe.

  1. Držite stvari jednostavnijim

Uz jednostavnu frizuru sa razbarušenim šiškama dobićete kosu koja izgleda gušće i punije. Manje slojeva će krajeve učiniti svježijim i prirodnijim. Isto tako, kosu fenirajte s velikom, okruglom četkom za kosu stvarajući joj volumen.2

Ako želite zadržati volumen i naredni dan prespavajte s pundžom. Kosu pokupite u visoku pundžu koristeći elastičnu gumicu za kosu ili traku. Na ovaj način ćete imati frizuru čim se probudite a da nećete morati gubiti sate i sate dotjerujući je.

Ako godinama imate istu frizuru, kosa postane naviknuta i ispravi se s vremenom. Neka vam razdjeljak bude jedno vrijeme na lijevoj pa na desnoj strani. Dobićete volumen kod korijena a cjelokupna kosa će izgledati gušće.