Kosa

U trendu je „fluid hair“ farbanje kose

By  | 

Kako vrijeme prolazi čini se da farbanje prestaje da bude jednostavna stvar koju mnoge žene obavljaju svojeručno u svom domu, a sve češće farbanje postaje specifičan oblik umjetnosti. Ove godine smo imali priliku da vidimo mnoštvo novih tehnika koje su sve do jedne nastojale da imitiraju tehniku po kojoj sunčevi zraci na prirodnoj boji kose kreiraju diskretne svijetlije pramenove. A od nedavno takvim se tehnikama pridružuje i jedna sasvim nova – takozvana „fluid hair“.

fluid-hair

 

Ako vas je do sada nerviralo što u frizerskom salonu morate provesti nekoliko sati sjedeći dok vas stručno lice farba, ili vam izvlači pramenove, onda ova nova tehnika sigurno neće biti za vas. Za fluid hair je potrebno vrijeme, strpljenje i da ležite u salonu, dok vam frizer farbom za kosu, bukvalno slika po pramenovima.

fluid-hair-painting-812405_w650

elite-daily-painting-800x397

Akvarel se očigledno od slikarske tehnike preselio u frizerske salone, jer je čuveni K.L. Christoffersen, stvorio najnoviju tehniku koja podrazumeva da klijent leži, dok se na njenoj ili njegovoj kosi nanosi boja u laganim pokretima četkice sa dodatkom vode ili drugih tečnosti koje se potom razlivaju stvarajući savršene prelive najsličnije prirodnim.