Tutorijal

U jednom potezu sakrijte izrast na kosi

By  | 

Izrast na kosi nikome nije drag, posebno ako je boja za kosu puno svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose ili pak ako se borite sa sijedim vlasima. Želite li barem za kratko dogoditi odlazak kod frizera, isprobajte ovaj jednostavan trik. Doznajte kako bez bojanja prikriti izrast na kosi.

BeFunky_581173_572215252790022_716489013_n

Izrast na kosi omražena je pojava svima koji su prirodnu boju kose osvježili nekom novom nijansom, a počinje se primjećivati već dvije sedmice nakon bojanja kose.

No to ne znači da morate žuriti kod frizera. Jeste li znali da izrast na kosi možete privremeno pokriti na najjednostavniji mogući način i to bez upotrebe boje za kosu i skupih preparata?

Za svjetliji izrast na kosi:

– Ako ste kosu obojili u nijansu koja je tamnija od vaše prirodne boje kose, saveznik u prikrivanju izrasta može vam biti sjenilo za oči i to crno ili tamno smeđe , ovisno koje vam je boje kosa.

– Brinete bi tako trebale odabrati tamnu smeđu nijansu sjenila, dok će se uz crnu ili tamno smeđu kosu savršeno uklopiti crno sjenilo.

– Na deblji kist za oči ili tanji za rumenilo nanesite sjenila te tapkanjem nanesite na razdjeljak te na svjetliji dio vlasi.

Za tamniji izrast na kosi:

– Ako ste kosu obojili u nijansu koja je svjetlija od vaše prirodne boje kose upotrijebite šampon za suho pranje kose ili puder za kosu.

– Posipajte puder po korijenu kose ili ga nanesite kistom za rumenilo te formirajte frizuru po želji. Ponovite postupak na području razdjeljka.