Kosa

Tri frizure koje garantuju mršaviji izgled lica

By  | 

Konturiranje uz pomoć make-up trikova nije jedini način da izdužite vaše lice i ublažite okrugli oblik. To možete učiniti i zahvaljujući pažljivo odabranoj frizuri koja će učiniti da izgledate mršavije. Način na koji je ošišana vaša kosa može da bude ključna u tome da li ćete na prvi pogled ostaviti utisak punije ili fit osobe. Zbog toga je suprilna definicija lica uz pravu frizuru veoma važna. Pravilo broj jedan za osobe okruglog lica jeste da izbjegavaju frizure oštrih linija jer će vaše crte izgledati još zaobljenije. Umjesto toga, morate stvoriti manje volumena oko lica.
Donosimo vam tri najbolje frizure koje garantovano izdužuju lice.

LOB

1p 3f 29715

Ovo je možda i najbolje rješenje. Dugački bob će na idealan način zaokružiti okruglo lice i učiniće ga tanjim. Opredjelite se za dužinu koja je desetak centimetara ispod vaše brade, a najbolje je da bude u ravni ključne kosti. Ukoliko biste želeli nešto kraću frizuru, dobro je da vaša kosa bude nešto slojevitije ošišana, a nikako ne smete izabrati bob koji je iznad vaše brade.

LAGANO SLOJEVITA FRIZURA

2p 3f 29715

Ako želite da imate nešto dužu kosu opredjelite se za frizuru sa nekoliko slojeva. Ovakav način šišanja stvoriće iluziju tanjeg lica. Jedina stvar koju pri tom trebate imati na umu jeste da stvorite volumen u nižim djelovima kose, kako bi vaše lice izgledalo skladno. Previše volumena sa strane lica samo će učiniti da izgledate neprirodno. U zavisnosti od toga kakva je struktura vaše kose, ovu frizuru možete nositi kao ravnu, ali odlično izgleda i kada se prelomi.

DUGAČKE ŠIŠKE

3p 3f 29715

Dugačke šiške omiljene su među britanskim trendseterkama, a odlične su za sve djevojke koje žele da izgledaju mršavije. Odlučite se za duboke šiške koje su veoma aktuelne ove sezone i nosite ih ili podjeljene na sredini ili sa strane. Ovo je odličan način da produžite vaše lice, ali i da istaknete oči.

Na kraju, osim o obliku lica, kada birate frizuru vodite računa i o tome kakve je strukture i gustine vaša kosa, ali i kakve su vam svakodnevne navike, a uzmite u obzir i vaš lični stil.