Kosa

Trendovi s modnih pista – frizure 2014-2015.

By  | 

Predstavljamo najnovije trendove frizerskih salona. Sezona jesen/zima 2014-2015. obilježena je promjenama u raznim područjima, a Frizeri širom svijeta pdlučili su se za  tri ikone koje prenose trendove ove sezone: Jerry Hall, Helena Bordon i Loan Chabanol.

Zlatni lob Jerry Hall

Modna ikona i rock muza Jerry Hall transfomira svoju poznatu dugu kosu u zlatni „lob“. Lob ili dugi bob postao je najpopularnija frizura ove sezone, može se vidjeti na raznim zvijezdama kao što su Kate Mara, Lily Collins i Léa Seydoux. Novi zlatni lob izrazito je elegantan način koji omogućava zrelim ženama da ostanu blond i šik, s obzirom da ova nijansa donosi toplinu kosi i odgovara različitim tipovima kože.
Lob frizura ove sezone omogućava raznolikost budući da se može nositi zalizana, valovita, s razdjeljkom sa strane ili u sredini. Topla, bogata nijansa blond boje, šik je alternativa platinium blond boji. Tamnija nijansa pri korijenu, kombinirana je sa svjetlijim dužinama i vrhovima, što boju čini izrazito modernom. Zlatna karamel blond idealna je za zreliju kosu i hladnije tonove puti, budući da koži pruža toplinu i vitalnost.
Postupak: Na ručnikom osušenu kosu nanesite gel kremu. Osušite kosu fenom i okruglom četkom, a na suhe vrhove i dužine nanesite serum za sjaj i definiciju. Osigurajte učvršćivanje sprejem za kosu.

JERRY_IT-LOOKS

Pepeljaste blond šiške Helene Bordon

IT djevojka, poznata brazilska blogerica i poslovna žena, Helena Bordon, ujedno je i kćer jedne od direktorica brazilskog Vougea, što je čini idealnim izborom za It Looks. Razbarušeni valovi i dalje su vidljivi na modnim pistama, na revijama Alexis Mabille, Chloé & Saint Laurent. Frizura je upotpunjena šiškama koje podsjećaju na stil 70-ih. Helena Bordon kombinira ovaj stil s hladno pepeljastom blond nijansom koja osvježava njenu dugu kosu.
Razbarušeni valovi sa šiškama mogli su se vidjeti na brojnim zvijezdama i modnim pistama ove sezone. Frédéric Mennetrier objašnjava da izrazito hladni pepeljasti tonovi pomažu u stvaranju prirodnog izgleda – gotovo ekstremno prirodnog looka koji je u trendu ove sezone. Hladna pepeljasto blond izbor je brojnih zvijezda kao što su Amanda Seyfried & TaylorSwift, koje, kao i Helena, ovaj izgled upotpunjavaju pramenovima uz lice.
Postupak: Na ručnikom osušenu kosu obilno nanesite sprej od korijena do vrhova. Koristeći okruglu četku, isfenirajte kosu, mijenjajući smjer sa svakim pramenom. Kada je kosa suha nanesite sprej za fiskiranje na korijen i dužine te prstima zgužvajte kosu za dodatnu teksturu. Za dodatni sjaj i definiciju nanesite ulje na dužine i vrhove.

HELENA_IT-LOOKS

Bakreni pixie Loan Chobanol

IT djevojka, mlada glumica Loan Chobanol, istaknula se ulogom u „Fading Gigolo“ u kojem je glumila sWoody Allenom, Sharon Stone & Vanessom Paradis.  Pixie frizura evoluirala je ove sezone u svoju dužu, nježniju verziju. Mlada Hollywoodska zvijezda odabrala je teksturirani pixie s bakrenim nijansama. Ovaj trend slijedile su i brojne druge zvijezde kao što su Blake Lively, Kate Bosworth & Margot Robbie.
Ove sezone pixie postaje duži i mekši. Ističe se bogatom teksturom i često se nosi s razdjeljkom sa strane, što možemo vidjeti kod zvijezda kao što su Michelle Williams i Charlize Theron.
Bakrena boja često je odabir neustrašivih žena koje se žele istaknuti svojom bojom kose. Međutim, bakar ove sezone postaje nosiva boja, zahvaljujući širokom spektru nijansi, od zlatne jagoda blond, pa sve do izrazito dubokih crvenih nijansi. Kao i Loan, s ovom su bojom eksperimentirale Blake Lively, Kate Bosworth & Margot Robbie i postigle prekrasne rezultate.
Postupak: Napravite razdjeljak sa strane te nanesite gel kremu od dužine do vrhova. Isfenirajte počevši od uha te na čitavu dužinu nanesite sjajni vosak kako biste frizuri pružili definiciju i sjaj. Na kraju nanesite lak za dugotrajno učvršćivanje.

LOAN_IT-LOOKS