Kosa

Trendi pletenice od raznih tkanina!

By  | 

Baš onda kad ste bile spremne da prigrlite novi trend i kosi dodate pirsing, mi vam donosimo najnoviji način na koji možete nositi omiljene pletenice. Pratite najnovije trendove kao i zvijezde i upletite tkaninu u pletenice. Frizura izgleda komplikovano kad je pogledate ali ako znate isplesti pletenicu onda je veoma jednostavna. Tkaninu možete uplesti tako što ćete je tretirati kao pramen kose.

Ovakvu frizuru su pronosale zvijezde kao što su Katy Perry i Rita Ora.

Ova frizura na Katy Perry izgleda kao da je urađena bez previše truda. Materijal za ove pletenice može biti različit. Katy se odlučila za šarenu vunu dok je Rita Ora odlučila da iskoristi šarene trake ali ideja ostaje ista. Bez obzira za koji materijal se odlučite tretirajte ga kao da je pramen kose. Kad ispletete pletenicu, na kraju napravite mašnu i imate potpuno novu frizuru koja vas neće ništa koštati. Neka vam Katy Perry bude dokaz.katy-perry-pletenice-sa-tkaninom

Rita Ora je prošetala sličnu frizuru krajem jula ovog mjeseca. Sa ovom frizurom ćete sigurno biti primjećene a šarene trake će biti najuočljiviji detalj na kompletnom izgledu.

rita-ora-pletenice-sa-trakama

Alicia Keys je prošli vikend objavila video na Instagramu u kome je obradila novu pjesmu “Timmy Turner”. Osim nove obrade vidjeli smo još nešto novo a to je njezina frizura. Dvije pletenice obmotane crvenom vunom.

Ako su vuna i trake možda previše umjetrnički orijentisani za vaš ukus onda vam savjetujemo da napravite frizuru u stilu Fride Kahlo. Ona je bila poznata po tome što je nosila šalove i tkaninu u ispletenim pletenicama. Fridine frizure su inspirisale mnoge izglede na modnim pistama i poznate dizajnere kao što su Mara Hoffman, Tia Cibani, Nicole Miller i Rachel Roy.

Drugim riječima, dobićete inspiraciju gledajući slike koje smo izabrali za vas. Sigurni smo da ćete biti primjećeni sa ovom neobičnom a u isto vrijeme, jednostavnom frizurom. Uživajte u galeriji.

tkanina-u-kosi-2

tkanina-u-kosi-3

tkanina-u-kosi-4

tkanina-u-kosi