Tutorijal

Trajno brazilsko ravnanje kose uz revolucionarni Cocochoco keratin!

By  | 

Želite da vaša kosa bude svilenkasta i jaka, s smanjenim volumenom i prirodnim izgledom. Zaboravite na svakodnevno peglanje i feniranje kose, regenerator i masku. Već nekoliko godina unazad širom je rasprostranjen i popularan po svim zemljama Južne Amerike. U posljednjih godinu dana napravio je preokret u salonima Centralne Amerike, SAD-a, Srednjeg Istoka, Portugala, Španjolske, a sada dostupan i na našem tržištu, COCOCHOCO ORIGINAL KERATIN TRETMAN ( Tretman za oporavak kose i trajno ispravljanje).

Ravnanje kose

Šta je COCOCHOCO BRAZILSKI KERATIN TRETMAN?

Cocochoco Brazilski keratin tretman za kosu predstavlja napredni proces, koji omogućava vašoj kosi zdrav sjaj i svilenkasti izgled. Ovo je revolucionarni tretman koji je baziran na keratinu, osnovni protein ljudske kože, kose i noktiju. Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina zvanih keratin i njene prirodne vlažnosti. U zdravoj kosi zastupljenost keratina je oko 90% dok je preostalih 10% vlažnost. Keratin je generalno odgovoran za čvrstoću i otpornost kose, dok je njena prirodna vlažnost u glavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodni, zdrav izgled. Na žalost, ispravljanje kose, boja, mini val, feniranje, sunce, zagađenost, hemikalije u bazenima pa čak i svakodnevno tretiranje kose kao što je češljanje mogu da unište nivo keratina i vlažnosti u kosi.

ch2

            COCOCHOCO Brazilski keratin je tretman koji jača kosu pomoću intenzivnih sastojaka za obnovu kose. Ovaj tretman ne sadrži formaldehide, štiti kosu od strukturalnih oštećenja, čini kosu zaglađenom i zdravijom, smanjuje vrijeme oblikovanja kose, kao i lakše sušenje kose i ispravljanje. Vrijeme aplikacije tretmana traje od 1h i 30 minuta do 3h u zavisnosti od dužine i gustoće kose.

Ovo je revolucionarni tretman koji koristi kombinaciju keratina kako bi oporavio oštećenu kosu zamjenjujući njen prirodni keratin izgubljen tokom feniranja, farbanja i ostalih hemijskih procesa. Ovaj napredni tretman proizvodi keratinske nanomolekulue koje preobražava u mikro granule koje su zatim učešljane u kosu. Kada se završi aplikacija proizvoda, zatvara se u kosi pomoću pegle za ispravljanje kose na temperaturi od 220°C, kako bi se zatvorila vlažnost u dlaci i stvorio gladak izgled kose.

ravnanje kose

Kosa izgleda sjajna i ispravljena. Nakon završavanja aplikacije tretmana rezultat je vidljiv odmah. Tretman se može koristit na prirodnoj kosi i kosi koja je hemijski tretirana, a za dugotrajniji rezultat preporučuje se korištenje proizvoda iz iste linije za njegu kose nakon tretmana.

choccoco keratin keratin za ravnanje kose ravnanje kose 1 ravnanje kose 2

APLIKACIJA COCOCHOCO BRAZILSKI KERATIN

Aplikacija tretman Cocochoco Brazilski keratin se sastoji od 9 koraka:

  1. Operite kosu s šamponom za dubinsko pranje kose, a zatim kosu posušite s peškirom;
  2. Kosu osusšite pomoću fena na srednjoj jačini, dok kosa ne bude potpuno suha;
  3. Kosu temeljito počešljajte;
  4. COCOCHOCO KERATIN dobro protresite u boci, koristite rukavice prilikom aplikacije, te koristite prostoriju koja je prozračna prilikom nanošenja tretmana;
  5. Nanesite COCOCHOCO KERATIN na kosu, izbjegavajući tjeme, te češljanjem skinite višak tretmana s kose;
  6. Nakon 30-40 minuta, posušite kosu s fenom, na srednjoj jačini, dok kosa ne bude potpuno suha;
  7. Koristeći peglu za ispravljanje kose zagrijanu na temperaturi od 220° C ispravite kosu temeljito, zatvarajući keratinski tretman u dlaci;
  8. Naredna 3 dana, kosu ne treba prati, vezati u rep ili oblikovati. Ukoliko se kosa pokvasi, potrebno ju je ponovo ispraviti s peglom.
  9. . Nakon tri dana, kosu se treba prati s šamponom koji je bez sulfata.

Brazilski tretman keratinom doslovno vraća život vašoj kosi. Obnova kose nakon prvog tretmana je u prosjeku 80% uspješna, 90% nakon drugog i 100% nakon trećeg nanošenja. Brazilski tretman keratinom je jednostavno najbrži, tehnički najnapredniji i najefikasniji oporavak kose na svijetu. Ova nova vrsta tehnologije je uspješna na svim vrstama kose ali najveći rezultati su postignuti na ekstremno oštećenoj kosi.

 

Ovaj fenomenalni keratin za brazilsko ravnanje kose možete kupiti putem web shopa OVDJE.