Kosa

Top trendovi: Ove ćete frizure jednostavno obožavati u 2015.

By  | 

Nova frizura, nova ja! Poznato je da žene drastično mijenjaju frizure s nekom velikom životnom promjenom. Ulazak u novu godinu možda ne ulazi u tu kategoriju, ali zašto je ipak ne biste započele drukčije. Jednako je možda razmišljala i prekrasna Rosie Huntington-Whiteley kada je nekoliko dana prije nove godine skratila dugu kosu koja joj je godinama svojevrstan zaštitni znak.

Iako za njezinu novu, postupno ošišanu i lagano nijansiranu frizuru do ramena već govore kako će biti najkopiranija u 2015., predlažemo vam još nekoliko varijanti koje ćete sigurno obožavati. Nakon višegodišnje dominacije ombre efekta u svim mogućim kombinacijama boja, ove godine bojanje je “ili-ili”.

S jedne strane imamo prirodne, kao suncem nastale pramenove, i kombinaciju plave i smeđe nijanse, a s druge, tzv. uzorke na kosi koje najbolje nosi pjevačica Gwen Stefani i blijedoružičaste pramenove koji savršeno pristaju glumici Sienni Miller. Velika novost u oblikovanju kose je i konturiranje koje smo dosad poznavali samo u kontekstu make-upa, a od kojekakvih frizerskih pomagala sigurno će vam trebati pegla za kosu, sa što više nastavaka to bolje. Jer već pretpostavljate, vraćaju se osamdesete. Ako nosite kratku kosu, birajte klasični pixie, ali u novoj glam-rock varijanti.

Nova godina u znaku je kratke pixie frizure
Prošlogodišnja dominacija dugačkog boba iliti loba pokazala je kako se dužine kose kreću prema sve kraćoj. Vrijeme je za pixie! Postepeno ošišana kratka kosa može biti jednako profinjena i pomalo rokerska, kako je nosi Scarlett Johansson.

Uzorci se ovog proljeća ne nose samo na odjeći
Eklektičan stil slavne pjevačice u prošlih nam je nekoliko mjeseci predstavio još jednu novost – ovoga puta u oblikovanju kose. Njezini platinasti pramenovi dobili su kirurškom preciznošću odvojene pruge u najsmjelijim nijansama. Jer uzorci se ne nose više samo na odjeći, zar ne?

Konturiranje više nije rezervirano samo za make-up
Konturiranje lica dominiralo je proteklom godinom u make-upu kao niti jednom prije. A tehnika će u 2015. obuhvatiti cijelu glavu. Konturiranje kose osmislio je britanski frizerski salon Charles Worthington – boja kose određuje se prema obliku lica i tenu kako bi cjelokupan dojam bio što bliže pravom beauty savršenstvu. Sjajna demonstracija je ona na britanskoj ljepotici Jordan Dunn.

Nose se pramenovi koji izgledaju kao nakon ljetovanja
Pramenovi su ove sezone na svome vrhuncu. Posebno oni koji izgledaju kao da ste se vratili s dvotjednog ljetovanja. Prirodni look i dalje je na cijeni, a već godinama mu je vjerna Viktorijina anđelica, Miranda Kerr.
Od frizerskih pomagala ne zaboravite na peglu za kosu

Pegle za kosu na sunce! Posebno ako imaju cik-cak nastavak. Osamdesete su se vratile na velika vrata, a s njima i najrazličitije “naelektrizirano” uvijanje kose. Dobar primjer djelomičnog ukrašavanja kose cik-cak nastavkom mogli smo vidjeti u backstageu proljetne kolekcije Stelle McCartney.

Ombre efekt u 2015. zamijenit će ‘bronde’
Ove godine nosi se “bronde”. Kombinacija engleskih riječi za plavu i smeđu kosu predstavlja prirodniju i suptilniju verziju tako popularnog ombre efekta. Već neko vrijeme ponosno ga pokazuje Beyonce pa ne sumnjamo u njegovu nadolazeću popularnost.

Isprane ružičaste pramenove nose plavuše
Iako najčešće hvalimo njezin odjevni stil, glumica Sienna Miller ove godine ima i pravi beauty adut. Njezinu plavu kosu krase isprani ružičasti pramenovi, a isti trend u Hollywoodu promoviraju i Kate Hudson te Jemima Kirke. A tek će ljeto biti pravo vrijeme za testiranje ovog looka.