Kosa

Top 5 muških frizura za 2015. godinu! (FOTO)

By  | 

Kada je riječ o trendovima muške kose teško je pratiti veće promjene, jer se trendovi u načinu šišanja i održavanja kose ne mijenjaju brzinom mijenjanja trendova u oblačenju.

Mi vam dajemo listu modernih frizura za sljedeću sezonu i načine za njihovo pravljenje kako bi što manje vremena provodili ispred ogledala.

Razbarušena kosa

Top 5 muških frizura za 2015. godinu1

Jedan od ključnih trendova za sljedeću godinu je razbarušena kosa. Opuštene frizure koje izgledaju kao da im nije posvećeno mnogo vremena odgovaraju avanturističkim i pomalo zanesenim, boemskim tipovima. Ovakve frizure su pomalo romantične i djeluju kao da su pravljene prstima.

Zalizana kosa

Top 5 muških frizura za 2015. godinu2

Ako opuštena i razbarušena frizura nije tvoj stil, zašto ne probaš zalizanu kosu. Ovaj, u neku ruku retro izgled nije teško postići uz pomoć raznih pjena i krema, ipak dobro i kvalitetno šišanje je osnov da bi ova frizura imala smisla i da bi ti dobro stajala.

Duga kosa

Top 5 muških frizura za 2015. godinu3

Ne, ovdje nije riječ o bajkerskom stilu! U modi će sljedeće godine biti duga kosa do ramena, ali moraće da bude njegovana i čista. Iako neki to ne vole i dugu kosu smtraju dozvoljenom samo za žene, duga kosa se na velika vrata vraća u modu i kada su u pitanju muškarci.

Samurajska punđa

Top 5 muških frizura za 2015. godinu4

I sljedeći trend vezan je za dugu kosu. Ukoliko ne voliš puštenu kosu ona može da se “obuzda” u samurajsku punđu. Ovakav izgled frizure svakako je namijenjen umjetnički nastrojenim muškarcima i onima koji ne haju za konvencije. Uz to, ova punđa se lako i brzo pravi.

Rajf

Top 5 muških frizura za 2015. godinu5

Ko kaže da muškarci ne mogu da nose rajf? Rajf su proslavili uglavnom fudbaleri koji ih često nose tokom utakmica. Za rajf se može reći i da je modni detalj pa tako tvom izgledu može da da poseban šarm. Frizure napravljene uz pomoć rajfa pogodne su za teretanu, džoging i bilo koje rekreativno bavljenje sportom. Ova frizura će ti svakako dati opušten i moderan izgled.

Izvor : ibar.ba