Kosa

TOP 5 FRIZURA za talasastu i kovrdžavu kosu

By  | 

Lokne i talasi u kosi su već nekoliko sezona pravi hit kada su frizure u pitanju. Pripadnice ljepšeg spola koje prirodno imaju ovakvu kosu, smatraju se pravim sretnicama, dok one kojima je majka priroda podarila ravnu kosu koriste različite metode da je ukovrdžaju.

Bilo da koristite figaro i presu ili uvijate kosu bez toplote, postoji nekoliko frizura uz koje će vaše lokne i talasi savršeno izgledati i koje će biti pravi izbor za svaku priliku. Bitno je samo da odaberete izgled koji odgovara vašem stilu i karakteru.

Pogledajte naš mali vodič i saznajte kojih to TOP 5 frizura preporučujemo vama sa talasastom i kovrdžavom kosom.

 

1. Pletenice – Pletenice mogu da nose i djevojke sa ravnom kosom, ali kada kovrdžavu kosu ispletete u žito ili holandsku pletenicu dobijate pravi boho izgled idealan za ljetnje dane. Takođe, još jedan sjajan izbor koji će vam dati romantičan nježan izgled jeste bajkovita vodopad lančić pletenica koja ostavlja kosu slobodnom, tako da vaše lokne zaista dolaze do izražaja.

2. Neuredna punđa – Lokne su kao stvorene za pravljenje neurednih punđa. Ove čupave, neobavezne frizure zahtjevaju teksturu i volumen koje lokne i talasi pružaju, tako da ćete ih napraviti za tili čas. Biće vam potrebno samo nekoliko ukosnica, pa da formirate izgled kakav želite. Možete ih nositi visoko na tjemenu ili praviti niske elegantnije varijante. Možete čak napraviti i frizuru za venčanje!

3. Pixie frizura – Piksi frizura je uz bob jedna od najtraženijih za sezonu proljeće-ljeto! Uglavnom podrazumevaju ravnu kosu, ali će uz kovrdže i talase dobiti potpuno novi smisao i jedan urbani šik izgled! Ukoliko ste ljubitelj kratke kose, ove frizure će biti idealne za vas. Izbrijte kosu sa strane, a deo na tjemenu ostavite dužim i kovrdžavim, prebacite kosu na jednu stranu i eto šik izgleda koji će sigurno biti primjećen na ulicama vašeg grada.

4. Bob frizura – Naravno da se na ovoj listi našla i bob frizura čija popularnost u svetu poznatih ne jenjava! Ravnu kosu je potisnula varijanta sa teksturisanom – kovrdžavom ili talasastom – kosom koja celom izgledu daje jednu neobaveznu ili, pak, glamuroznu notu. Sve zavisi za koji izgled se odlučite. Predlažemo vam da probate asimetrično šišanje – dobićete izgled jedne urbane moderne dame.

5. Duga kosa – I naravno, klasika sa kojom nema greške – duga talasasta ili kovrdžava kosa. Ova frizura nikada neće otići sa scene, vječna je i nepogrešiva! Pustite kosu da slobodno pada ili podignite samo gornji dio – varijante su neograničene. Razdeljak možete da nosite na sredini, duboko sa strane ili pak da ga ostavite neodređenog i dobijete izgled prave lavlje grive! Garantujemo da ćete biti primjećene gdje god se pojavite!

Možete vi to same!

 

Izvor : mogujatosama.rs