Kosa

Testirali smo šampon za suho pranje na vlažnoj kosi

By  | 

Spas za tanku kosu…

hair

Ako ste ikada koristili šampon za suho pranje kose, svjesni ste da se radi o prahu koji najbolje funkcionira na suhoj kosi, i vjerojatno ga samo tako i koristite. Međutim, što bi se dogodilo da ga stavimo na vlažnu kosu?

Michael Dueñas, veteran među stilistima kose, predlaže upravo suprotnu tehniku: zašto šampon za suho pranje ne biste stavili na 90% suhu, odnosno donekle vlažnu kosu? Naime, osim za stvaranje privida čistije kose, ovi proizvodi služe nam i za stvaranje privida volumena, a prema njegovim riječima upravo se dodavanje volumena najbolje ostvaruje na vlažnoj kosi.
PROČITAJTE JOŠ : ŠAMPONI ZA SUHO PRANJE KOSE

“Dok vam je kosa još uvijek pomalo vlažna, odvajajte pramen po pramen kose i pošpricajte ga proizvodom za suho pranje od tjemena do vrhova. Nakon toga posušite kosu kao što biste i inače. Kad se koriste na vlažnoj površini kose, bolje se vežu za vlas i uzrokuju dojam punije, deblje i voluminoznije kose. Istu je tehniku moguće ponoviti i s puderom za suho pranje kose, no zbog aerosola, vjerojatno će vam biti lakše napraviti to sa sprejom”, poručio je.

Izvor : fashion.hr