Higijena

Tajne besprijekorne depilacije kod kuće

By  | 

Da! Dobro ste čuli, i to je moguće.

Ovi trikovi će vam pomoći da preskočite odlazak kod svog kozmetičara, uštedite novac ali i vrijeme.

waxing
Stiglo nam je lijepo vrijeme, topao zrak, a svi želimo da nam je koža glatka, nježna i bez ikakvih vidljivih tragova otklanjanja dlačica. Pogotovo kod vas koje ste već počele nositi kratke haljinice. Neželjene dlačice na tijelu prestavljaju teret svim ženama tokom cijele godine. Neke preferiraju kreme za depilaciju ili stari način depilacije brijač kako bi postigli savršen efekat. Međutim neke od vas se odlučuju i na depilaciju voskom, koja je dugoročnije riješenje u pogledu na rast dlačica.
Odlično je da se nekad počastite i odlaskom na depilaciju kod profesionalaca, ali postoje i brojne opcije depilacijom s voskom kod kuće. Depilacija kod kuće može takođe biti odlična kao i u kozmetičkom salonu, ukoliko posvetite dovoljno pažnje. Porazgovarali smo s profesionalcima, koju su nam otkrili kako postići savršenu kožu nakon depilacije.
Prije nego što počnete s depilacijom potrebno je da pripremite kožu. Koža treba biti hidrirana, jer ukoliko je koža suha, mogu se pojaviti iritacije nakon depilacije. Također izrastak dlake ne bi trebao biti veći od zrna riže, jer tako smanjujete bolnost depilacije voskom. Prije svake depilacije uradite piling tijela.

Wax
U toku depilacije, najbolje je da koristite hladni vosak, za koji vam nisu potrebne trakice za depilaciju. Ovaj vosak obično dolazi u pakovanjima u pločicama ili perlicama, dosta je lakši na vašoj koži, smanjuje iritaciju i crvenilo. Uvijek nanosite vosak u smjeru rasta dlačica.
Njega kože nakon depilacije je jako bitna za održavanje njegovane kože. Kako biste spriječili iritaciju ili upalu kože, možete koristiti ulje od lavande, koje će imati umirujuće djelovanje. Izbjegavajte povećanje tjelesne temperature nakon depilacije, jer toplota otvara vaše pore te se može javiti zapajenje kože. Uvijek koristite hidratantne losione ali i ulja, kako biste svoju kožu hidratizirali i njegovali.

c700x420
Ono što je najvažnije nemojte dugočekati do iduće depilacije, jer kako dlake rastu postaju sve jače te samim tim i depilacija će biti bolnija, te su učestalije neželjene reakcije nakon depilacije.