Kosa

Sve nijanse plave!

By  | 

 

Ombre tehnika farbanja kose je veoma popularna i ne silazi sa vrha ljestvice a tome pridonose i Jessica Alba i Bezonce koje su se priklonile toplijim, medenim plavim tonovima. Ombre pramenovi su savršeni za tamnije nijanse jer dodaju teksturu i određenu dimenziju kosi a krajnji rezultat je kosa boje tamne karamele – bez tamnog, izraslog korijena. Nemojte se previše zanijeti s pramenovima jer je ova godina sva u znaku tamnijih nijansi i usvajanja toplijih boja,

Ako ste prirodna plavuša ugledajte se na manekenke kao što su Georgia Maz Jagger, Jessica Hart i Cara Delevingne i odlučite se za svijetlije pramenove koji su uklopljeni s tamnijim, prirodnijim tonovima kako bi dobile prirodniji izgled. Ako ste se već odlučile za ovu boju kose, budite sigurne da kosu hranite s određenim preparatima kako bi ostala svježa i sjajna.

siva boja za kosu

Ako želite biti primjećene onda je platinasto plava boja kose za vas. Odlučite se za plavu boje šampanjca kao Carey Mulligan ili za svijetliju varijantu kao što su to uradile Nicole Richie ili Jennifer Lawrence sa plavim bobovima. Nagrada za ultimativnu plavušu ide Michelle Williams koja je bez obzira na sve odlučila da joj kosa bude najsvijetlija nijansa plave koju možete zamisliti.

Od plave boje karamele preko pepeljasto plavih nijansi, neka vam kosa slavnih osoba posluži kao inspiracija.  Prilagodite nijansu sopstvenom stilu i tipu kose koji imate. Prelistajte našu galeriju i poslužite se ponuđenim. Izaberite omiljenu nijansu, odlučite da je vrijeme za farbanje, posavjetujte se sa lokalnim frizerom i sigurni smo da ćete izgledati odlično.

25

24

23

22

21

20

19 18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8# 6

5

 

4

3

1