Kosa

Stvari koje kosa i brada otkrivaju o vašoj plati, karakteru i seksualnom životu

By  | 
Kosa je sasvim ljudska karakteristika – niti jedna druga životinjska vrsta nema toliko različitih varijanti “pokrova”, osim možda onih koje smo mi pripitomili…
yp7dEVXx7m

A iako možda djeluje tek kao ukras, kosa je svakako važna – grije i hladi mozak, a ovih 10 studija pokazuje i kako radi mnogo, mnogo više od zadaće koje joj je namijenila evolucija.

Plavuše zarađuju više od ostalih žena na istom radnim mjestu te dobivaju veće stimulacije. Istraživanje je pokazalo i kako ih muškarci više vole.

Uredna frizura povezana je s boljim ocjenama, no istraživači nisu otkrili što je uzrok a što posljedica.

Urednost je povezana i s većom platom kod muškaraca, ali ne i kod žena. I glatko obrijani muškarci dobivaju veću platu.

neuredna-frizura-za-muskarca

Mnogi faktori određuju privlače li žene muškarci dlakavih prsiju. Istraživanje je pokazalo kako prije svega ovisi o njihovom trenutnom partneru, tijekom ovulacije žene su sklonije glatkim muškim prsima, a one u menopauzi više dlakava.

Obzirom na to da žene dok su najplodnije preferiraju muškarce koji su bliži modernom standardu ljepote, a ne dlakavosti koja se tradicionalno smatrala muževnijom, istraživači smatraju kako na žensku percepciju dlakavosti veći utjecaj imaju društvene norme nego geni.

Bojenje kose čini da se žene osjećaju mlađe, a to ih ujedno i čini mlađima. Žene koje misle da izgledaju mlađe imaju niži krvni tlak, pokazalo je istraživanje.

881310716560a703eebbb4027073699_w640

Muškarci će najradije izlaziti s djevojkom iste boje kose koju je imala i njihova majka.

Bradate muškarce okolina doživljava kao društvenima, one s brkovima kao introverte, a dvodnevna bradica stvara dojam i pameti i društvenosti.

I muškarci i žene crvenokose djevojke doživljavaju glupljima nego plavuše. Žene obojene ili kratke kose doživljavaju ekstrovertiranijima

BRENNER

Ćelave muškarce se doživljava inteligentnijma, a one obrijane glave snažnijima.