Kosa

Stilizujte bob frizuru: DIY pletenica

By  | 

Većina dama koja ima bob (#itfrizurusezone) praktikuje da je nosi puštenu i isfeniranu.

Mi vam dajemo jednu sjajnu ideju, a namjera nam je messy look. Dakle, neuredno i pomalo “nedovršeno”, pa imajte to na umu kada krenete da je pravite.

Vaša kosa ne mora da bude svilenkasta i u savršenom stanju za frizuru, čak će pomoći ako je malo “zamastite” gelom ili kremom za kosu.

1. Prvi korak je pravljenje pletenice oko vrha glave, u polukrug. Krenite od jedne strane, i možda je bolje od one gdje imate manje kose, tačnije bliže razdeljku. Na vama je da odlučite koji tip pletenice ćete praviti.

2. Pletite je ka drugom delu glave, prateći niz. Držite ruke blizu vrha glave, kao i pletenicu, i tako ćete izbjeći ispale pramenove.

3. Ispletite pletenicu skroz do kraja i vežite je. Zatim je uvucite u dio kose odakle ste počeli da pletete.

4. Prstima malo razvucite pletenicu ne bi li je tako uvećali i time joj dali volumen.

5. Za sljedeći korak vam je potrebna krema za kosu ili gel za donji deo kose, koja je ostala ispod pletenice. Stavite na prste i utrljajte u kosu.

6. Dobro to uradite. Jer time ćete učvrstiti kosu i pramenovi će se lašse spajati, uvijati i stajaće onako kako ih budete namjestili.

7. Odvojte i uvijte preostale pramenove, a onda ih zakačite jakim ukosnicama. Jer slabe i stare ukosnice neće biti idealne za ovu frizuru. Trebaće vam ozbiljna jačina kada je u pitanju kroćenje kratke kose. Za one sa dužom kosom ovaj korak će lakše ići.

8. Kada završite sa učvršćivanjem preostalih pramenova, dodajte još nekoliko ukosnica za radikalniji izgled. Ako imate plavu kosu, stavite crne ukosnice, i obrnuto, ako imate tamniju kosu stavite bijele.. Let them show!

Kada se radi o kratkoj kosi, pravi je izazov održati te kratke pramenove podignute.

Slobodno naprskajte dosta laka za kosu na kraju, kako bi vaša frizura ostala netaknuta. I koristite što više ukosnica, stavite svima do znanja da se one vide sa namjerom. Jer ne želite da stavite samo par njih koje bi izgledale kao da su slučajno tu zalutale, dok ćete sa gomilom ukosnica u kosi dobiti cool look.

Sretno!

izvor : elle.rs

Tekst: Tijana Jakovljević