Higijena

Stalno ti se masti kosa? Možda radiš ovih 8 grešaka

By  | 

Kupuješ posebne proizvode i često pereš kosu, ali svejedno, ona se uvijek tako brzo masti? Moguće je da radiš jednu (ili više) od ovih 8 grešaka. Masna kosa nikad ne izgleda lijepo i zato ulažeš jako puno truda u njegu, ali svejedno nema nekih rezultata?                                                    Provjeri radiš li nešto od ovoga:

56d5c8854d8749f1d966

Greška 1: Prečesto pereš kosu.

Treba pronaći pravu mjeru – ni prečesto, a ni prerijetko. Ako prečesto pereš kosu, stalno uklanjaš masnoće s tjemena, a ono će reagirati tako da ih počne proizvoditi još više. Pokušaj svesti pranje kose na najviše dvaput sedmično.

Greška 2: Nanosiš premalo šampona.

Zbog ovoga bi tvoja kosa mogla postajati masnija i masnija. Ulje i odumrle ćelije kože tada se talože na vlasištu i otežavaju kosu.

Greška 3: Pogrešno nanosiš regenerator. 

Da bi kosu održavala lijepom i njegovanom, treba ti regenerator, ali pazi koliko ga i kako nanosiš. Ako ga stavljaš na vlasište, to će ga zamastiti pa zato nakon pranja kose regenerator nanesi samo od sredine kose do vrhova.

e7ee665598fc33ccd0dd

Gogreška 4: Ispireš kosu jako vrućom vodom.   To jako isušuje vlasište – koje zatim izlučuje još više masnoće da ublaži tu suhoću i eto te u začaranom krugu. Peri kosu toplom vodom, a posljednju minutu ispiranja koristi hladnu vodu što će zatvoriti folikule.

Greška 5: Koristiš preteške proizvode za stiliziranje voskovi, kreme i ulja za kosu mogu je zamastiti. Ako ti se kosa brzo masti, potraži proizvode s formulama posebno stvorenima za masnu kosu.

Greška 6: Svaki dan peglaš kosu Ovo može dovesti do toga da tvoja kosa izgleda još masnije. A uz to, ispeglana kosa leži uz glavu i dolazi više u kontakt s licem i tako izgleda masnija. Prorijedi peglanje i pronađi neku ležerniju frizuru koja ti pristaje.

Greška 7: Svoj frizerski alat ne održavaš čistim Četke, češalj, figaro, pegla za kosu…Sve ovo, ako je prljavo, može ostaviti traga na tvom vlasištu i kosi jer se prljavština prenosi. Često peri četke i češljeve u šamponu i čisti svoje električne uređaje vlažnom krpom.

a71ab2fc075885097b8b

 

Greška 8: Prečesto koristiš suhi šampon Koliko god šamponi za suho pranje bili praktični, oni nisu namijenjeni za svakodnevno korištenje jer se mogu taložiti na tjemenu.

Izvor: miss7.24sata.hr