Kosa

Šta se desi kada u krevet odeš s mokrom kosom?

By  | 

Sigurno vam se već događalo da ste navečer oprali kosu i onda više niste imala snage ni volje za išta drugo?  Naravno da jeste…

To nam se jednostavno svima događa – umorni ste od posla, kuhanja, spremanja, učenja, djece, lude svakodnevice, niste stigli hrpu toga, (između ostalog ni oprati kosu tokom dana) pa se nađete ispred kreveta, mokre kose, u mislima nam je jedino spavanje. Međutim, je li pametno ići u krevet s mokrom kosom? Hoćete li se razboljeti? Je li to dobro za kosu?

the-truth-about-sleeping-on-wet-hair-1583719.640x0c

Dakle, da odmah razjasnimo – najbolje je izbjeći odlazak na spavanje  s mokrom kosom. Kosa je ‘najranjivija’ kad je mokra, dakle ako je još svežete u rep, može lako doći do loma kose, tvrde stručnjaci.

sleeping-with-wet-hair-goodhousekeepinguk__large

Osim toga, odlazak u krevet s mokrom kosom može loše djelovati na imunitet. Preko noći pada tjelesna temperatura, a mokra kosa će je dodatno sniziti. Zbog toga se lako možeš prehladiti – znanstveno je dokazano da niža tjelesna temperatura može smanjiti reakciju  imuniteta na „napad prehlade“.  Dakle, izbjegavaj odlazak na spavanje s mokrom kosom – za ubrzavanje sušenja kose možete koristiti arganovo ulje, predlažu stručnjaci.

Izvor: Miss7.24sata.hr