Tutorijal

Šta sa kosom kada skinemo ekstenzije?

By  | 

Održavanje i postupak skidanja su najvažniji…

iskustvo kod frizera

 

Najbrži put do duge i bujne kose preko noći su ekstenzije. Pomoću njih u kratkom vremenu od kratke kose možete napravite dugu i gušću frizuru, ali što kada skinemo ekstenzije? Danijela Mastelić iz D-art studia u Splitu objasnila nam je na koje sve stvari moramo obratiti pažnju nakon što skinemo ekstenzije.

“Kod trajnih ekstenzija postupak skidanja kao i postavljanja jako je važan. Primjerice stavi li vam frizer prevelik broj pramenova ili ako ih ne održavate na propisan način, ekstenzije mogu uzrokovati ispadanje kose ili pak pucanje zdravih vlasi”, napominje Danijela.

ekstenzije na cesljice

Isto tako, naglašava kako morate imati na umu kako su ekstenzije ipak mrtva kosa pa zbog silnog pranja gube elastičnost i sjaj. Postupak stavljanja ekstenzija je takav da se one lijepe na prirodnu kosu, uz tjeme i upravo zbog toga potrebno je posvetiti vrijeme njezi i održavanju. Danijela kaže kako se peru vrlo mlakom vodom i šamponiraju laganim pokretima kako ne bi došlo do petljanja.

“Postoje specijalizirane četke i proizvodi za styling ekstenzija. Najpoželjnije su ekstenzije od 100% prirodne kose koje su trajnije te ih možete bojati, šišati i stilizirati, a radi promatranja rasta kose i stanja ekstenzija poželjni su redoviti odlasci frizeru. Koliko će ekstenzije trajati ovisi o njihovoj kvaliteti te o stručnosti onih koji ih stavljaju. Prosječno vrijeme trajanja im je otprilike 6 mjeseci”, objašnjava Danijela.

ČETKA

Planirate li skinuti dugotrajne ekstenzije, Danijela napominje kako je vrlo važno da to učinite kod iskusnog frizera, jer u protivnome pogrešan način skidanja može značajno oštetiti vašu prirodnu kosu. Dodaje kako je pravilno postavljene ekstenzije vrlo lako skinuti uz pomoć tekućine, kliješta ili posebnog aparata namijenjenog baš za to. Naglašava da ako se kosa pravilno održavala dok su ekstenzija bile u kosi, neće biti potrebno ništa više od uobičajene njege kose.

“Ako je ipak došlo do oštećivanja, svakako bi bilo poželjno skratiti kosu te za dodatnu njegu koristiti ampule za jačanje korijena vlasi te češća masaža vlasišta. No, trajne ekstenzije ipak sve manje viđamo kod žena. Zbog kompliciranog održavanja i puno njege koju zahtijevaju, trajne polako padaju u zaborav”, kaže Danijela.

blonde-hair-extensions

U posljednje vrijeme, objašnjava Danijela, trajne ekstenzije zamijenili su umeci na češljiće, klipse ili šivanje koje su manje trajne. Upravo zbog promjena trendova i popularnosti prirodnog izgleda, ova vrsta ekstenzija danas je iznimno popularna. Riječ je o pristupačnim umecima koji se mogu samostalno staviti i skinuti, bez posjete frizerskom salonu.

Mnoge žene obožavaju ovu vrstu ekstenzija jer su privremene i ponovno upotrebljive. Nadograđuju se bez kemijskih preparata i samim time ne oštećuju kosu već ona može nesmetano rasti. Ne zaboravite da bez obzira na koju vrstu ekstenzije se odlučite, duga kosa uvijek zahtijeva održavanje i njegu, a posebno ona s trajnim ekstenzijama!

 

Izvor : Fashion.hr