Kosa

Siva kosa je nova crna

By  | 

Poznati vole da eksperimentišu sa svojim frizurama, a svaki novi ispad poznatih vrlo brzo bude propraćen od mase “nepoznatih” pojedinaca i ubrzo se pretvori u trend. Prvo smo imali navalu ombre frizura, pa onda zelenih i sličnih raznobojnih pramenčića, potom bukvalno plave kose, a sada je isplivala neočekivana siva kosa.

Jedna za drugom, poznate ličnosti se farbaju u sivo, a samo je pitanje trenutka kada će ovaj trend preplaviti ulice gradova i kada će se svako od nas zapitati kako bi mu stajala siva farba na kosi.

siva-kosa

Ukoliko ste skeptični po pitanju ovoga, sjetite se koliko ste djevojaka ovog ljeta vidjeli na ulicama sa pramenčićima u svim bojama duge. Izgleda da je došlo vrijeme kada više nema ograničenja kada su frizure u pitanju.

Tabui kada je u pitanju farbanje kose su prekršeni, a na tome u mnogome možemo da zahvalimo mlađanoj Kajli Džener, ali i mnogim ekscentričnim zvjezdama, poput Niki Minaž.

kajli-dzener

Siva je odjednom postala šik. Ona više nije simbol starenja, i ne podsjeća nas na sjedu kosu.

Sivo se nosi na modnim pistama velikih modnih dizajnera, i bacajući sivo kao simbol starenja u sjenku u odnosu na sivo kao simbol estetike, ono šalje poruku prihvatanja.

siva-kosa-8

Podržavamo trend sive kose, jer više nije važno koliko vam je godina, već koliko stila imate.