Kosa

Šiške kroz historiju u 4 minute: Video zbog kojeg ćete poželjeti da imate šiške

By  | 

U kratkom video portal Allure dokumentovao je evoluciju šiški u posljednjih stotinu godina, toliko inspiracije na jednom mjestu za kratko vrijeme, nismo doživjeli odavno!

frizure sa šiškama

 

Za sve koji su u potrazi za brzom promjenom ove sezone, predlažemo šiške. Što su kraće to su upečatljivije. One ravno rezane daju oštar, ugledni okvir, dok se onima na jednu stranu postiže romantičan, nježniji izgled. U ženskom svijetu, a posebno u svijetu kose šiške su definitivno glavna taktika za transormaciju stila.

Tu su na samom startu: strukturiran bob, koji se nosio tokom 1920-ih a zatim slijede promjene po dekadama sve do danas, a jedini stil koji nedostaje jesu one prepoznatljive šiške engleske glumice, pjevačice i manekenke koja je bila popularna ’70-ih godina, Jane Birkin.

 Jane Birkin

Ipak, danas je trendove teško predvidjeti, pa i upratiti trendove, jer nema pravila, a dozvoljeno je i nosivo praktično sve. Zbog čega je ovaj video idealna inspiracija, ukoliko ste u potrazi za promjenom, a ne možete da se odlučite šta izabrati.