Kosa

Šest razloga da uradite minival

By  | 

Minival na kosi je tretman za koji se klijenti u salonu veoma nerado opredeljuju i to isključivo zbog vjerovanja da će im se kosa oštetiti i da im prelomljena kosa (koju odmah zamisljaju kao jako kovrdžavu) neće dobro stajati.

frizure_-_kovrcava_kosa_3_800_600_85_s_c1

 

Kvalitet i i izgled kose poslje minivala zavisi isključivo od frizera koji radi tretman (on je taj koji treba da odredi da li tretman treba uopšte raditi- odnosno da li kosa može da podnese minival, koji preparat upotrebiti, na koji način prelomiti kosu i na kraju kako će se minival uklopiti u vaš staljing).

A evo zašto da uradite minival:

-dobijte volumen koji može biti veći ili manji, i može biti na cjeloj kosi ili samo pri korjenu-rijetke i slabe kose će od ovog efekta profitirati jer će im se količina kose vizuelno utrostručiti.

-dobijate praktičnu frizuru kojoj nije neophodno feniranje već je dovoljno samo da je osušite i oblikujete rukama.

-dobijate dobru podlogu za trajnu frizuru- ukoliko se preko minivala fenirate onda vam frizura može trajati i nekoliko dana, a da se oblik ne pokvari.

PROČITAJTE JOŠ: NINA BADRIĆ POSTALA PLAVUŠA

-dobijate ženstveniju frizuru jer je nesporno da je kosa koja u sebi ima pokreta i koja je vesela i vazdušasta ujedno i ženstvenija.

-dobijate veću količinu kose kako na pogled tako i pod rukom- menja se i vaš osećaj za kosu.

-dobijate prepariranu kosu koje se ne masti kao prije- masna kosa je vrlo karakteristična za slabe i ravne kose što minival veoma efikasno neutralize.

Iako pod terminom kvalitet podrzumjevamo prije svega stanje vlasi, ipak kada imate bujniju, lepršaviju, praktičniju, ženstveniju, manje masnu i interesantniju kosu tada imate i definitivno kvalitetniju kosu.

Ukoliko minival možete da zamislite ne kao minival koji vam je kao slika već oformljen u glavi, već kao alat kojim možete svoju kosu da oblikujete na x načina i time promjenite kosu onda je ovaj tretman već daleko privlačniji.

Izvor: superzena.b92.net