Tutorijal

Šećerna pasta za egipatsku depilaciju

By  | 

Egipatska depilacija šećernom pastom je jedna od najučinkovitijih i najbezbolnijih metoda depilacije. Pogodna je i za osobe s osjetljivom kožom i proširenim venama, ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski.

Šećerna pasta se lijepi samo za dlačice, ne i za kožu, i zato je tretman manje bolan. Istovremeno odstranjuje i izumrle ćelije kože, zbog čega je koža svilenkasta i glatka. Egipatska depilacija rješava i urasle dlačice, a rezultati traju 4-6 nedelja.

Njezina dodatna prednost je to što prirodnu šećernu pastu možete napraviti i sami, a ako se ipak ne želite upustiti u eksperimentiranje, donosimo vam recenziju najpopularnije šećerne paste na našem tržištu.

10428107_653346741400156_8922788733636521084_n

Cleopatra šećerna pasta za egipatsku depilaciju je 100% prirodni, domaći proizvod, na bazi šećera, limuna, ekstrakta nevena i aloe vere.Ovaj proizvod ne sadrži kemikalije, ljepila, umjetne boje ni mirise. Jedinstvenog je i blagog sastava; neven štiti, njeguje, omekšava te vlaži i tonizira sve tipove kože, dok aloe vera prodire do najdubljeg sloja kože te ga izvrsno hrani, vlaži i pomlađuje.

Kako se koristi pogledajte u videu :

 

Donosimo vam recenziju jedne od korisnica :

Pri mom prvom pokušaju, šećernu pastu sam nanosila rukama i ona je vrlo brzo postala ljepljiva i teško se uklanjala. Kako bih uklonila ostatke paste, upotrijebila sam pamučnu tkaninu. Nakon što sam detaljno pročitala iskustva drugih sa ovom šećernom pastom, saznala sam da se to događa kada je vrijeme toplo i kada se pasta previše dira rukama.

Drugi pokušaj bio je iste večeri, no ovaj put sam pastu razradila rukama, nanijela je pomoću špatulice u smjeru suprotnom od rasta dlačica te nakon toga energičnim pokretima uklonila u smjeru rasta dlačica. Rezultat je bio odličan. Pasta se nije ljepila i temeljito je uklonila čak i najsitnije dlačice, a koža je bila vrlo mekana jer pasta ujedno radi i piling kože.

Sama depilacija je puno bezbolnija od depilacije voskom, a najvažnija prednost je to što ne iritira kožu i ne uzrokuje urastanje dlačica i sitne prištiće. Pasta se može koristiti i na najosjetljivijim dijelovima tijela, no preporučuje se depilacija dok su dlačice još male, jer ih je tada puno lakše odstraniti i bolovi su dosta manji.

Rezultati traju nekoliko tjedana. Nakon nekog vremena, vrijeme između depilacija se smanjuje, a dlačice su dosta tanje.

10155024_613003678767796_6125191165350346951_n

Prednosti: Depilacija je vrlo temeljita, uklanjaju se čak i najsitnije dlačice. Rezultati traju i do nekoliko tjedana, a nakon depilacije nema uraslih dlačica i sitnih prištića te je koža primjetno mekša. U odnosu na vosak, depilacija je puno bezbolnija. Koristi se mala količina paste i ona može trajati dugo. Velika je prednost i cijena, jer 120 grama šećerne paste košta samo 13.20 KM.

Nedostaci: Potrebno je malo vremena dok se ne naučite rukovati pastom. Kućna verzija šećerne paste jednako je dobra, a dosta jeftinija.

Naša ocjena proizvoda (od 1 do 5): 4.8

1

 

Neven (lat. Calendula officinalis) štiti, njeguje, omekšava te vlaži i tonizira sve tipove kože. Smiruje iritacije i crvenilo na koži.

Aloe Vera prodire do najdubljeg sloja kože te ga izvrsno hrani, vlaži i pomlađuje. Sadrži 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka te je izvanredna za suhu, beživotnu, osjetljivu i oštećenu kožu.

Ne sadrži kemikalije, ljepila, umjetne boje ni mirise. Pogodna je za sve tipove kože.

cleopatra2

Zbog svog jedinstvenog sastava i načina uporabe ne iritira kožu te se preporuča svima, a isključivo se ova vrsta depilacija preporuča osobama s proširenim venama i osobama sklonim pucanju kapilara..

Cleopatru možete kupiti ovdje.