Kosa

Savršene lokne bez korištenja figara!

By  | 

Postoji mnogo prijedloga kako da najlakše dobijemo kovdže, ovo je do sada najjednostavnije riješenje.

Sigurni smo da ste već umorni od borbe sa suhom i oštećenom kosom, jer redovno koristite figaro ili presu za kosu. Zato ćemo vam pokazati kako da na jednostavan način dođete do bujnih lokni, a da pri tome ne oštetite kosu.

Lokne

U nedostatku vremena, želje i volje da držim ruke iznad glave sa uvijačima i četkama tražila sam razna alternativna rješenja i probala sam mnoge. Jedino što mi se pokazalo kao efikasno su lokne na trakicu.

 

Isprobajte ovaj trik sa trakom za kosu i svi će biti oduševljeni rezultatom, a vi najviše. Najbolje od svega je to što je toliko jednostavno: uvijete kosu, legnete da spavate i ujutro imate savršenu frizuru.

U nastavku vam predstavljamo vam 4 koraka do savršenih lokni:

Korak 1: Podijelite kosu i napravite razdjeljak kako to inače radite kad vam je kosa puštena (možete tačno po sredini ili na lijevu stranu u zavisnosti kako se vama više dopada).

Korak 2: Uzmite trakicu i stavite na kosu i neka slobodno stoji na čelu dok uvijate kosu da vam ne bi “bježala”. Ukoliko ste već stigle da se pitate koju trakicu- pa to može zaista biti svašta guma, grilon čarapa ili sve što vam padne na pamet.

Korak 3: Uzimajte manje ili veće dijelove kose u zavisnosti kakve želite da su vam lokne. Ukoliko uzimate manje dijelove kose lokne će biti više definisane i obrnuto, lokne će biti opuštene.
Buduće lokne uvijajte oko trake

Napomena: Za djevojke koje imaju gustu ili jako dugu kosu mogu je podijeliti na dva dijela pa gornji dio uvijati jednom trakom, a donji drugom.

Korak 4: Nakon što ste spavali sa trakom (udobno je pravo) pronađite gdje ste vezali trakicu i odvežite je, te povucite u jednu stranu.

Ostaće vam lijepe lokne koje će izgledati kao da ste to radili satima, a zapravo se sve to može uraditi jako brzo, kada se naravno uvježbate to će biti gotovo za čas posla.

Nakon što pustite traku, glavu prebacite naprijed i lagano prođite prstima kroz kako kako bi ona izgledala prirodno. Ukoliko želite da vam lokne traju duže, možete staviti i laka za kosu.

U nastavku pogledajte video kako doći do savršenih lokni.