Aktuelnosti

Savjeti za savršenu bradu: 8 trikova

By  | 

Njega brade nikada nije bila lakša kao sada. Mi smo izdvojili 8 trikova koji će vašu bradu učiniti savršenom.
Važna stavka kod održavanja brade je strpljenje. Kada odlučite da njegujete svoju bradu,i da je učinite dužom, najvažnije je da se kontrolirate. Da bi dobili određenu dužinu brade potrebno je da je ne dirate, podkračujete ili bilo šta radite s njom narednih 4-6 sedmica. Da dobro ste pročitali! Za ovaj period ćete omogućiti dlaci da poraste jednako na svim dijelovima lica. i moći ćete odabrati stil koji vam se najviše dopada. 0c89a211228dd950b924fb359260f6cf
Oblikovanje brade po obliku lica. Kao i oblikovanje kose, tako i oblikovanje brade zahtjeva da bude u skladu s vašim crtama lica. Najbolje je da se posavjetujete s svojim berberom za najbolju opciju u skladu s vašim licem. Vaša brada će izgledati bolje, ali i vi s njom.
Znati kako i kada podkratiti bradu. Duga brada, podrazumijva i skraćivanje u određenom periodu. Ukoliko želite da imate dužu bradu i da taj stil održavate duži period onda je najbolja investicija da imate dobar aparat za skraćivanje i trimovanje brade. Jimmy_Niggles_Beard_Brock_Elbank_001
Pranje brade redovno. Vrlo je važno u početnoj fazi rasta brade, da redovno perete bradu, te da koristite šampon posebno namijenjen za njegu brade. U tom periodu može se pojaviti iritacija kože i crvenilo, te upravo ti šamponi će vam pomoći da spriječite pojavu tih simptoma. Također, morate paziti na posušivanje brade. Grubi pokreti s peškirom, mogu izazvati naelektrisanost dlake, ali i ispucale vrhove.
Zavolite ulje za bradu. Upravo tako, ništa ne oblikuje i njeguje ideaulnu bradu kao ulje namijenjeno za bradu. Postoji veliki izbor ulja za bradu, kao i azličitih mirisa, ali svi oni imaju jednu osnovnu namjenu, a to je da njeguju vašu bradu. Oni je čine mekanom, nježnom i sjajnom.
Nučite da vaša brada zahtjeva njegu. Redovno oblikovanje, će vam održati željeni oblik duži period, ali to nije jedini način da svoju bradu održite urednom. Svakodnevno češljanje s češljem ili ćetkom za bradu će vam omekšati neposlušne dlake, te će rasti u skladu s ostalim dlakama.
Ne zaboravite brkove. Održavanje epske brade podrazumijeva i njegovanje brkova. Za njegu brkova i oblikovanje možete koristiti makaze , i održavajte njihov prirodan izgleda, također koristite vosak za oblikovanje brkova. 718880119
Potaknite rast brade. Vaša brada je napravljena od proteina i masti, ali je također bogata vitaminima B5, B3 I B9. To znači da pojačan unos mesa, orašastih plodova, jaja, mlijeka i mnoštvo zelenog povrća, će poboljšati strukturu i izgled vaše brade.