Tutorijal

Savjeti za održavanje CRVENE boje kose

By  | 

398234

Dvije nedelje poslje farbanja, trebalo bi da boju osvježite prelivom ili crvenim maskama, specijalno namjenjenim pojačavanju bakarno-vatrenih nijansi.
Crvenokose su oduvjek bile sinonim vatrenih, seksepilnih i slobodoumnih žena, a ovog proljeća se “kotiraju” i kao najpoželjnije pripadnice ljepšeg pola. Ukoliko planirate da se pridružite njihovom klubu, trebalo bi da znate da je ova boja veoma nezahvalna za održavanje. Dženifer Džej, stručnjak za farbanje, savjetuje da prije nego što pređete u crvenokose, dobro razmislite. Evo i zašto:

* Svako pranje kose znači očigledno ispiranje boje, tako da bi trebalo da proredite ritual šamponiranja. Ako niste spremni na to, odustanite.

* Dvije nedelje poslje farbanja, trebalo bi da boju osvježite prelivom ili crvenim maskama, specijalno namjenjenim pojačavanju bakarno-vatrenih nijansi. A da bi one bile intenzivne, na svake četiri nedelje je neophodno novo farbanje.

* Svaki agresivan šampon, pogotovo onaj protiv peruti, važi za “ubicu” crvene boje. I to je uočljivo već poslje dva pranja.

* Ovi tonovi oksidiraju brže od svih drugih, pa ako planirate da mnogo vremena provodite na otvorenom, morate da koristite proizvode koji sadrže UV filtere, kao “štitnike”. Ili bar maramu i šeširić.