Aktuelnosti

Savjeti za njegu masne kose!

By  | 

Ako je vaša kosa masna već sljedeći dan nakon pranja, poslužit će vam sljedećih 5 savjeta da izađete na kraj s tim problemom

Kosa postaje masna zbog sebuma koji se izlučuje kako bi se kosa hidratizirala i štitila od lomljenja. Međutim, ako su vam kosa i vlasište prljavi svaki dan, to ukazuje na nepravilno funkcioniranje žlijezda i može dovesti do peruti, čak i do lomljive kose na krajevima jer uz masnoću ni kosa ne može pravilno rasti. Evo 5 savjeta koji vam mogu pomoći u njezi masne kose.

1. Uvriježeno je mišljenje da što češće perete kosu, ona će se brže mastiti. Međutim, stručnjaci su uvjereni – masna kosa (kao i druge vrste) mora se prati dok se zaprlja. Tijekom pranja voda mora biti topla, čak i malo hladna. Ne perite kosu u vrućoj vodi jer ona stimulira lojne žlijezde.

2. Za masnu kosu trebate koristiti poseban šampon. Trebao bi sadržavati mentu, morske alge ili ljekovito bilje poput ružmarina, koprive, kamilice, jojobe, kadulje. Ove tvari smanjuju proizvodnju sebuma. U pravilu, ti šamponi podsjećaju na gel, a ne na kremu. Proizvodi s proteinima ili lipidnim kompleksima (na primjer, sa silikonom) samo će pogoršati situaciju.
217040904_4079562675445195_8622793706200887228_n
3. Ne sušite i ne oblikujte kosu previše često koristeći vrući zrak, on stimulira lojne žlijezde. Idealna opcija je pustiti kosu da se osuši na sobnoj temperaturi. Ako ne možete bez sušila za kosu, ne sušite kosu dok je potpuno mokra, pustite je da se bar malo osuši. Koristite sušilo za kosu s funkcijom hladnog sušenja koje nema toliko štetan učinak na vašu kosu.

4. Počnite koristiti pilinge za vlasište. Oni sadrže kiseline koje pomažu produljiti osjećaj svježine na vlasištu.

VG21lLfbMXK644SHHcJnYKqIxR2MyVShIh9Azh8g

5. Koristite četku od prirodnih materijala sa zubima čiji su krajevi nježno zaobljeni. I obavezno operite četku nakon korištenja.

FB_IMG_1617276630583