Kosa

Savjeti za brži rast kose

By  | 

Čekanje kose da naraste nakon što smo nepromišljeno odsjekli više nego što smo planirali može biti prilično frustrirajuće, posebno ako vam je kosa važna kao što je većini žena. Imamo nekoliko savjeta kojima ćete ubrzati rast kose.
Postoji nekoliko metoda pomoću kojih ćete podstaći kosu da raste malo brže, potpuno su prirodne i na koji način vam ne mogu naškoditi.

12219-hair-design-model-wallpaper1

Masaža tjemena. Ovo je jedan od provjerenih načina za ubrzanje rasta kose jer se masažom podstiče cirkulacija kože glave pa samim tim kosa brže raste. Skalp možete masirati dok vam je kosa suha ili za vrijeme tuširanja. Jednostavno zavucite prste sve do korjena kose i kružnim pokretima masirajte skalp. Veoma je važno da vam pritisak bude intenzivan.

Koristite piling za kožu glave. Da bi kosa brže rasla ponekad je neophodno napraviti piling glave da bi se očistile pore. Kupite piling koji ne sadrži štetne hamikalije i uz šamponiranje obavezno napravite i blagi piling.

Ne pretjerujte sa frizurama. Ovde mislimo da smanjite upotrebu pegle za kosu, uvijača pa i samog fena. Svi ti preparati isušuju i oštećuju kosu, a samo zdrava kosa raste pravom brzinom.

Uzimajte suplemente. Jedan od suplemenata koje stručnjaci najčešće preporučuju za brži rast kose i noktiju je svakako biotin. Pitajte u apoteci ili se posavjetujte sa lekarom da li ga možete uzimati i u kojim količinama.

Spustite rep. Ako rep često vežete rep to može doneti više štete nego što mislite. Čak i ako često stavljate naočare na galvu može oštetiti kosu i usporiti rast, a kamoli stalno vezivanje čvrstim gumicama. Konstantno vezanje kose oštećuje folikule dlake što utiče na rast.

 

Jedite omega 3 masne kiseline. Omega 3 masne kiseline i vitamin D su u svakom slučaju dobre za vaš organizam, ali istraživanja kažu da rade čuda za vašu kosu. Vitamin D ćete dobiti tako što ćete najmanje 15 minuta dnevno provoditi napolju, a omega 3 masne kiseline možete unositi putem određenih namirnica: masnije ribe, spanaća, grčkog jogurta, peradi, jaja i slatkog krompira.

Svi ovi saveti obezbediće vam brži rast kose, ali i zdraviju i ljepšu kosu.

Izvor: lifepressmagazin.com