Aktuelnosti

Savjeti kako njegovati kožu lica tokom ljetnih dana?!

By  | 

U njezi kože vrlo je važno prilagoditi beauty rutinu sezoni u kojoj se nalazimo, zato smo izdvojili 5 glavnih savjeta koji će pomoći vašoj koži da ostane zdrava i u ljetnim mjesecima.

Ljeto nam je napokon pred vratima, a vrući dani koje smo jedva čekali već su nam stigli. U najtoplijoj sezoni obožavamo provoditi vrijeme na otvorenom, bilo da se radi o plaži ili gradskim ulicama. Ipak, važno je imati na umu kako dodatni sati provedeni na suncu imaju velik i često štetan utjecaj na našu kožu pa mogu uzrokovati ubrzano starenje kože. Osim toga, pojačano znojenje u ljetnim mjesecima može uzrokovati i pojavu prištića te drugih nepravilnosti. Upravo zbog toga, izuzetno je važno prilagoditi svoju beauty rutinu ljetu, a mi vam donosimo 5 glavnih načina kako to i učiniti.

 1. Češće čistite kožu lica

Tijekom ljetnih mjeseci kada nam je vruće te se pojačano znojimo, naša je koža lica također sklonija mašćenju, a samim time i začepljivanju pora te pojavi prištića. Zbog toga se preporuča čišćenje lica barem dva puta dnevno; prvo ujutro, a zatim i navečer prije spavanja kako biste uklonili sve nečistoće. Na ovaj će način vaša koža ostati zdrava i hidratizirana, a imat ćete i besprijekornu podlogu za nanošenje make-upa.

 2. Koristite piling

Osim pojačanog mašćenja, štetne UV-zrake mogu i isušiti vašu kožu. Ako još niste, svojoj ljetnoj rutini obavezno dodajte piling te ga koristite barem dva puta tjedno. Njime ćete odstraniti sve mrtve i suhe stanice kože te ćete ju učiniti mekom i hidratiziranom. Preporučamo da koristite i piling za lice i onaj za tijelo kako bi vaša koža u potpunosti ostala zdrava, ali i kako bi zablistala na plaži.

3. Pronađite odgovarajuću hidratantnu kremu

U vrućoj ljetnoj sezoni vaša koža neće trebati iste teške hidratantne kreme koje obožavamo koristiti u hladnom dijelu godine. Umjesto toga, radije odaberite laganu hidratantnu kremu na bazi vode i nanosite ju dva puta dnevno. Na taj će način vaša koža ostati hidratizirana, ali će biti manje sklona mašćenju.

4. Koristite kremu za sunčanje

Krema sa zaštitinim SPF faktorom bi trebala biti neizostavan dio svačije beauty rutine tijekom cijele godine, a posebno u ljetnim mjesecima. Obavezno ju nanesite prije nego što izlazite kako biste zaštitili svoju kožu od štetnih UV-zraka. Osim toga, ako provodite više vremena na otvorenom, preporuča se ponovno nanošenje kreme svaka dva sata. Koža će vam biti zahvalna!

5. Ne preskačite noćnu njegu

Osim češćeg čišćnja lica i nanošenja dnevne hidratantne kreme, investirajte u dobru noću kremu ili pak hranjivo ulje za kožu. Nanosite ga redovito prije spavanja kako bi vaša koža dobila dodatnu dozu hidratacije i tijekom noćnih sati. Jedino će tako vaša koža ostati potpuno zdrava, nježna i meka na dodir tijekom cijelog ljeta.