Aktuelnosti

Savjeti kako da Vam isfenirana kosa traje što duže!

By  | 

Fen frizure vratile su se u velikom stilu. Možete je postići i kod kuće pomoću velike okrugle četke, a donosimo par savjeta s kojima će ona trajati duže od jednog dana.

Nakon feniranja trudimo se da takva frizura “izdrži” što duže, no već idući dan ona često nekako “splasne”. Iz tog su razloga frizerski stručnjaci su podijelili par zlatnih savjeta za stiliziranje s kojima će isfenirana kosa i lagani uvojci trajati i nakon buđenja idućeg dana, čak do nekoliko dana. Napravite frizuru danas i “mirne” ste ostatak radnog tjedna!

feniranje-kratka-kosa

Za početak, bitno je usavršiti tehniku feniranja kad pričamo o stiliziranju kose kod kuće. Sve počinje još kod pranja kose, a frizeri savjetuju upotrebu šampona-čistača kako bi kosa bila potpuno čista, a zatim i nanošenje regeneratora. Ne preskačite proizvoda za stiliziranje kose koji će je zagladiti i pružiti joj sjaj.

Prije feniranja, kosu podijelite u nekoliko dijelova, frizeri savjetuju u osam, kako biste lakše i kvalitetnije isfenirali cijelu kosu. Preporučuju upotrebu okrugle četke i da, umjesto na stražnoj strani, što mnogi prakticiraju, feniranje započnete na prednjoj.

Nadalje, u rutinu njege kose ubacite i šampon za suho pranje kose, no nemojte pretjerivati. Ako pripadate skupini čija se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suho pranje na korijen kose i prije nego je to potrebno, jer će on pomoći apsorbirati nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi raspuštenu. Također, treba imati na umu da je manje više pa nema potrebe svježe opranu kosu prekrivati šamponom za suho pranje kose. Osim šampona za suho pranje kose, dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i sprej za teksturu koji će “finiširati” izgled i omogućiti da frizura traje što duže.

feniranje-na-lokne

Profesionalci vjeruju da utjecaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo pa savjetuju odabir svilene koja će pomoći da isfenirana kosa ili valovi izgledaju svježe i drugi dan. Objašnjavaju kako nježna površina svilene jastučnice neće narušiti strukturu kose i probudit ćete se bez neželjenog frizzy efekta. Obratite pozornost i gdje se kosa nalazi prilikom odlaska za spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umjesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili valove.

beautykosaotkrijte-cetku-s-kojom-ce-kosa-uvijek-izgledati-kao-iz-fri-637222810914711364_467_467

Za kraj, savjet koji mnogima “teško” pada – kosu treba što rjeđe dirati i kroz nju prolaziti prstima jer se tako samo brže masti. Zbog bakterija i nečistoće na rukama, kao i zbog prirodnog ulja, kosa se još brže masti ako je stalno popravljamo i namještamo pa je ruke najbolje držati podalje od nje.

kosa1