Kosa

Šamponi za suho pranje kose

By  | 

Svakoj ženi se ponekad dogodi da ne stigne oprati kosu. Skupljanje kose u rep, nošenje kapa ili marame nije uvijek rješenje, stoga se kozmetička industrija dosjetila šampona za suho pranje.

Ako dosad niste isprobali ovaj nevjerovatni proizvod, otkivamo vam nekoliko razloga zbog kojih biste to trebali učiniti što prije.

Ponekad je jednostavno teško stići oprati kosu baš na onaj dan kada biste trebali. Život kakav vodimo danas poprilično se razlikuje od onog kakav smo vodili do prije samo desetak godina, ali na svu sreću, kozmetička industrija ide u korak s vremenom i sve više proizvoda je kreirano za žene koje žive užurbano i nemaju uvijek vremena za sebe.

12189399_874556672612494_5058378383323764929_o

LAKME ŠAMPON ZA SUHO PRANJE

Jedan od takvih proizvoda je i šampon za suho pranje kose. Moglo bi se reći da su među ženama izazvali pravu pomamu, jer omogućuju da preskočite pranje za jedan dan. Na taj način nećete morati razbijati glavu hoćete li u vremenskoj stisci stići oprati, isfenirati i oblikovati kosu.
Šamponi za suho pranje kose na zapadu već godinama pomažu ženama da izbjegnu svakodnevno pranje i sušenje kose, a i na našim prostorima su sve popularniji. Iako su se do nedavno koristili samo u prilikama kada nismo u stanju da operemo kosu, sada ih žene koriste svakodnevno, i to iz jednog veoma zanimljivog razloga – oni dodaju nevjerovatan volumen kosi.
11026790_875908895810605_7754245176574430558_n
Šamponi za suho pranje se uglavnom baziraju na usjevima. Riža, kukuruz i zob odlično apsorbiraju prljavštinu te kosa izgleda čisto i svježe. Nove formule s uljima na bazi pamuka i aloa vere nježno i učinkovito odmašćuju kosu.
Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom. Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne perete redovito i samo koristite suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i peruti. Šampon za suho pranje koristite samo u ekstremnim situacijama umjesto pranja, a želite li samo produljiti vijek svježine svoje kose – samo naprijed. Stavljate li ga dva puta tjedno i redovito perete kosu, ne bi smio izazvati oštećenja.
12316509_432152476976893_1440458166436978415_n
Šampon u spreju namijen je svim tipovima kose. Koristi se tako što se naspreja po kosi, sačeka da djeluje par minuta i onda energično očetka kosa.Sprej se nanosi s razdaljine od oko 25 cm od kose, na suhu kosu.
Sadrži rižin škrob koji je dobro poznat po svojim efektu apsorbcije i koji uspješno veže masnoću iz kose i takođe sadrži keratin i arganovo ulje za njegu kose.
th1_suhisamponikosa
Zaključak,ako niste probali,3 glavna razloga da probate šampon za suho pranje kose su :
Frizura duže traje
Sa šamponom za suho pranje svaka frizura će biti postojanija. Nećete morati brinuti da će se neki dijelovi frizure opustiti ili da će se čitava frozura raspati.
Lakše oblikovanje
Šampon za suho pranje kose olakšava njeno oblikovanje. Čak i sa veoma malo spreja kose će postati mnogo lakša za stilizovanje, zbog čega je lekše napraviti čak i komplikovanije frizure.
Odlaže pranje
Šampon za suho pranje zaista odlaže pranje kose. Osvježit će izgled kose i dati joj divan miris zbog čega ćete pranje kose vodom moći odložiti za dan ili dva.