Kosa

Ružičasta limunada- nevjerovatna boja kose!

By  | 

Da društvene mreže uveliko utiču na modne trendove, uvjerili smo se do sada u više navrata. Tako je i u ovom slučaju, boja za kosu koja je od februara ove godine postala najveći hit i to sve zahvaljujući Instagram objavi Constance Wu koja je svoju novu boju kose podijelila s svojim pratiteljima.

Posljednji hit koji će osvježiti vašu proljetnu frizuru je „ružičasta limunada“. Nježna pastelna nijansa roze i podtonovi žute ili breskva boje odlike su ove nijanse. Nijansirani korijen kose, koji se stapa sa hladnim tonovima srednjih dijelova kose, sve do vrhova koji su blago izbjeljeni, nagovorit će vas da se pridružite krugu korisnika izbjeljivača- blanša.

Koloristica Ara Ko, objasnila je za Elle.com čitav postupak dobijanja ove boje, koji traje nevjerovatnih 8 sati.“ Vrhovi kose su zapravo ostali samo izbjeljeni, jer nisu dovoljno posvjetljeni da bi primili rozu boju,“ objasnila je Ara. „ Manji je procenat toplote na vrhovima kose nego pri korijenu, zbog toga sam proces traje duže.

CONSTANCE WU

Ukoliko imate tamniju kosu, za ovu boju je potrebno da se naoružate sa strpljenjem, jer ju je vrlo teško postići iz prvog puta. Što se tiče održavanja ove boje, ključna stvar je da perete kosu što manje. Da dobro ste čuli, ukoliko možete jednom sedmično, ili koristite mlaku vodu prilikom pranja. Dokazano je da topla voda skida boju s vaše kose.

Das PINKLIMUNADEE pinklemonade-640x390 PINKISH PINK LEMONADEEE PINK LIMON PINK LIMONADE SS PINK LIMONADE PINK LIMONE LIMONADE 51380c82c8f4203a770c24f72f2b3d53