Tutorijal

Razdeljak je ponovo u modi

By  | 

Razdeljak može da bude centriran, pomjeren ili potpuno izmješten. Za koji god da se odlučite, treba da ga napravite tako da bude izuzetno pravilan, odnosno da nijedna dlačica ne štrči. Strogo očešljan razdeljak trenutno je hit na modnim pistama i crvenim tepisima.

Sofia_Vergara_2632030_BestEyeCandyCOM

Sofija Vergara

RAZDELJAK NA SREDINI

Centrirani razdeljak pravi se tačno na mjestu iznad korjena nosa, odnosno područja između obrva. Ako ne želite da vam kosa izgleda sljepljeno i ne biste da vam razdeljak na sredini previše izduži lice, uvijte kosu. Ovakav tip razdeljka na talasastoj kosi daće vam boho šik. Takođe lijepo izgleda ako kosu dignete u punđu ili u konjski rep.

Poseban ukras bili bi zlatasti pramenovi koji bi padali sa obe strane lica.

Olivia_Wilde_2718713_BestEyeCandyCOM

Olivija Vajld

POMJERENI RAZDELJAK

Pomjereni razdeljak već je godinama u modi. Najčešće se nosi na 4-6 cm od sredine glave, odnosno mjesta na kom se pravi centrirani razdeljak. Nosite ga na stranu na kojoj vam više odgovara. Bitno je da češljem lijepo razdjelite kosu, tako da svaki pramen dođe na svoje mjesto. Ove sezone ovaj tip razdeljka nosi se takođe uz talasastu kosu, koja ima bogat volumen, kao i u kombinaciji sa efektom mokrih talasa ili lokni.

Možete ga pomjeriti i na 7 cm i nositi ga takođe na talasastoj kosi. Ovako udaljen razdeljak takođe lijepo izgleda i u kombinaciji sa svečanom frizurom kojoj daje notu glamuroznosti.

Eva_Longoria_2214663_BestEyeCandyCOM

Eva Longorija

IZMJEŠTENI RAZDELJAK

Pravi se na najmanje 10 cm od centra glave, tako da se veći dio kose prebacuje na jednu stranu. Uz ovakav razdeljak prave se glamurozne frizure, ali veoma lijepo izgleda i pletenica sa izmještenim razdeljkom. Takođe, izmješteni razdeljak pravi se i kod retro frizura u stilu četrdesetih godina, gde je kosa blago prelomljena i prebačena na jednu stranu. Ovakvoj frizuri treba još samo dodati sjaj i izgledaćete kao da ste sišli sa crvenog tepiha.

izvor: frizerski-salon.rs