Tutorijal

Predstavljamo vam 10 najneobičnijih načina na koje žene diljem svijeta poboljšavaju izgled kose

By  | 

Ljepota predstavlja jedan od najvažnijih imperativa za suvremenu ženu u 21. stoljeću. Zdrav i njegovan izgled kose svakako je bitan čimbenik u vizualnom dojmu koji ostavljamo na druge ljude. Predstavljamo vam 10 najneobičnijih načina na koje žene diljem svijeta poboljšavaju izgled kose.

1) GVAJANA: SARDINE ZA SJAJNU KOSU

Možda ćeš morati naučiti da voliš sardele.

-One Su najbolji izvor omega 3 kiselina. Ako jedete sardine tri puta sedmično, osigurat kosi brži rasti blistav sjaj- kaže Gvajanski stručnjak za njegu kose Angie Hukumunčad.

2) JAMAJKA:  KAKTUS

-Oljuštimo Kaktus, iscijedimo ulje i operemo kosu koja postaju bujna i dobiva potrebnu vlažnost- kaže Deni Smith.

3) KANADA: ISPIRANJE KOSE HLADNOM VODOM

-Suh, Hladan vjetar u Kanadi čini kosu neposlušnom i suhom- smatra frizerka Leland osloni iz Toronta. Zbog ove pojave, ona predlaže takozvani arktički princip- na kraju tuširanja, isključiti skroz toplu vodu. -Znam Da je neugodno, ali prakticiranje hladnog tuširanja može pridonijeti uklanjanju zanoktica, zatvara pore kože glave čime se olakšava reflektiranje prirodne svjetlosti i omogućuje prirodan sjaj i blistavost.

4) ŠPANIJA: SJAJ U KOSI

U Španiji, žene nisu pristalice masovnog farbanja kose. Umjesto da drastično mijenjaju nijansu kose, one se opredjeljuju za tretmane za sjaj kose– otkriva Pablo Inglesias koji surađuje s Penelope Cruz.

5) NJEMAČKA: ISPIRANJE PIVOM

-poznati smo kao narod koji voli pivo, s toga ne treba da čudi što ga primjenjujemo u mnogim oblastima- kaže Munih iz salona u Münchenu. – Ja volim da pomiješam pola litre piva s mlakom vodom. Sipam to u bocu sa sprejom i naprskam suhu kosu. Odstoji 20 minuta i onda se ispere. Čini kosu jačom i sjajnijom- dodaje.

6) ČEŠKA: ISPIRANJE CRNIM LUKOM

Da plava kosa sačuva svoj prirodan sjaj, Sula predlaže ovaj trik, koji se koristio prije suvremenih preparata. -Prokuhati Nekoliko glavica crnog luka, pustiti da se voda ohladi i koristiti to pri ispiranju-.
Ne brinite, nema neugodan miris, probali smo.

7) INDIJA: DODAJTE KAFU VAŠOJ KOSI

Da bi dobile nijansu kafe, žene u Indiji kombiniraju mehendi, biljka za bojanje, sa zrnima kafe ili lišćem čaja. Napraviti kompaktnu smjesu i ostaviti da stoji. Što duže stoji, boja će biti tamnija.

8) AUSTRALIA: SURFERSKI STIL

Australijke koriste jedinstven sprej, poslije kupanja u oceanu, koji neutralizira sol iz vode i činikosu valovitom. -Što Drugo očekivati od nacije koja toliko voli kupanje u moru? -kaže Kroz smijeh Sem Lenard.

9) TAJLAND: ŠAMPON OD KOKOSOVOG MLIJEKA

-Postoji Lokalni recept koji se stoljećima koristi. Izmrvite i iscijedite kokos da biste dobili kokosovo mlijeko, zatim mlijeko staviti na vatru dok se ne izdvoji ulje. Izdvojiti ulje i pustiti da se ohladi prije nanošenja. Koristi se kao šampon i daje kosi sjaj, mekoću i vlažnost- objašnjava Saisuda Čuavivat.