Kosa

Predivne nijanse crvene!

By  | 

Crvena boja kose dolazi u različitim nijansama. Pramenovi u nijansma jagode, crveni mahagonij i mnoštvo drugih boja neka vam posluže kao inspiracija za crvenu boju kose.

Ipak, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari prije nego što se odlučite na ovu promjenu. Ako želite jake crvene nijanse onda se morate pobrinuti da vam kosa bude zdrava. Morate redovno šišati vrhove jer će u suprotnom biti veoma vidljiva oštećena kosa na crvenoj kosi. Prilikom izbora odgovarajuće nijanse posavjetujte se sa pouzdanim frizerom koji će vam preporučiti onu boju koja vam najbolje odgovara. Kod izbora nijanse, takođe, obratite pažnju na boju očiju i ten. Onoliko koliko su vam svijetle oči toliko vam svijetla može biti kosa.

Svijetlocrvena boja najbolje odgovara srednje tamnoj i tamno plavoj kosi. Najbolja nijansa tena koja ide uz ovu nijansu kose je ružičasta. Ako pak želite da imate zlatnu nijansu kose sa bakrenim odsjajem onda morate znati da se ovakva boja najbolje slaže sa tamnim tenom. Oči koje najviše dolaze do izražaja u ovoj kombinaciji su zelene, smeđe i plave.

Bakrena nijansa kose se odlično slaže i sa toplim i sa hladnim tonom kože. Srednje tamna crvena boja kose najbolje pristaje svijetloj i srednje svijetloj boji kože a zelenim, sivim i smeđim očima. Očiti primjer je Isla Fisher.

Tamnocrvena boja kose će najbolje pristajati osobama sa tamnom puti i smeđim očima. Ova nijansa se dovoljno ističe sama od sebe pa je ne treba dovoljno naglašavati različitim pramenovima. Julia Roberts i Julianne Moore su najupečatljivije predstavnice ove boje kose.

agyness-deyn amy-adams amy-poehler bryce-dallas christina-hendricks debra-messing emma-roberts emma-roberts florence-welch hannah-murray irina-kravchenko isla-fisher jessica-chastain julia-roberts julia-hafstrom julianne-moore karen-elson lauren-ambrose lily-cole lily-collins magdalena-jasek nicole-kidman sophie-turner