Uncategorized

Predivna kolekcija frizura za mladenke Amour

By  | 

Kolekcija Amour, što na francuskom znači ljubav, daje netipičnu sliku mladenke i izlazi iz uobičajenih okvira. Vivienne Mackinder je kreirala moderne stilove za svaku mladenku – bila ona mladenka iz bajke, hippie mladenka, kraljevska mladenka, klasična ili minimalistička mladenka. Ovi stilovi predstavljaju načine na koje žena danas želi biti doživljena.


Stil 1

Ova mladenka je minimalistička i klasična; u stilu Grace Kelly. Kosa je oblikovana korištenjem pegle za uvijanje, a zatim podijeljena u dvije sekcije od vrha glave prema vratu. Ispletena je u pletenicu, izvučena i oblikovana u labavu pundžu. Kosa je potom uvrnuta i puštena da lagano pada preko glave, dok su krajevi skupljeni u pundžu.

Amour1

Stil 2

Napravljeni su valovi preko čitave glave, počevši od vrha glave pa prema vrhovima i unutrašnjosti kose. Kosa je zatim skupljena u labavu pundžu i oblikovana u faux bob. Amour2

Stil 3

Kod ovog klasičnog stila imamo lagane valove i pundžu. Dio kose je odvojen na stranu i na tom su dijelu napravljeni valovi, a ostatak kose je svezan u niski rep. Kosa je zatim podijeljena u nekoliko pramenova i izvučena u otvorenu pundžu u koju su se stopili valovi.

Amour3

Stil 4

Za ovaj konjski rep kosa je podijeljena u sekcije, pri čemu je dio na vrhu glave ostavljen po strani i naknadno začešljan. Ostatak kose je svezan u vrlo čvrst konjski rep. Feniranje svake sekcije rađeno je u smjeru repa i dodani su umetci za kosu. Nakon što je kosa učvršćena uz pomoć svilenog konca, oblikovan je i preostali dio kose uz pomoć pegle za uvijanje. Kosa je zatim začešljana prema natrag stackandpack metodom, zalizana je, razlomljena prstima da bi se dobio efekt valova te učvršćena u rep.

Amour4

Stil 5

Stil laganih valova postignut je velikim, blagim, horizontalnim  valovima. Kosa je lagano iščetkana, pa začešljana unazad koristeći mesh tehniku (ispreplitanje vlasi u mrežu) i na kraju blago uvijena na suho uz pomoć pegle za uvijanje.

Amour5

Stil 6

Kosa je podijeljena tako što je napravljen razdjeljak sa strane, a volumen je postignut korištenjem pegle. Zatim su blago iščetkani lagani valovi kako bi kosa padala preko čela u labavo izvučenoj pletenici.
Amour6

Stil 7

Asimetrična frizura dobivena je tako što je kosa najprije oblikovana uz pomoć pegle za uvijanje (kako bi dobila volumen), a zatim je začešljana unazad tehnikom cottoncandy. Nakon toga kosa je podignuta od lica i učvršćena gumicom kako bi čvrsto stajala. Krajevi su uvučeni unutra kako bi se dobio okrugli efekt nadahnut izgledom Gibson djevojaka s početka 20. stoljeća. Kosa je potom učvršćena ukosnicama i prošivena elastičnim crnim koncem.

Amour7

Stil 8

Kosa je vertikalno uvijena peglom te joj je dodan volumen u području oko ušiju. Kosa u kaskadama pada u niskom konjskom repu, a ostatak kose se spušta u laganim kaskadama, koje stvaraju dojam vertikalnih valova i faux bob frizure s od iza dugom kosom.

Amour8

Stil 9

Kosa je zalizana od lica i čvrsto pričvršćena ukosnicama kako bi se dobio efekt kompaktnosti i čvrstoće. Svoj je kosi na stražnjem dijelu glave, od vrha glave do vrata, uvijanjem dodan volumen. Nakon toga kosa je začešljana tehnikom cottoncandy, uvijena u veliku pundžu i pričvršćena ukosnicama. Na kraju je prošivena žutim svilenim koncem, a umjesto tradicionalne tijare na glavu je stavljena ogrlica.

Amour9

 

Intercoiffure America / Canada team:

Frizura | Vivienne Mackinder
Frizerska pomoćnica | Rosemary Tejeda
Make-up | David Maderich
Styling | David Widjaja
Fotografije | Julia Pogodina

 

 

Izvor : Hairstyle-news.com