Tutorijal

Pravila njege kose koja svaka žena mora znati

By  | 

147

 

Prije nego što sljedeći put počnete očajavati zbog izgleda svoje frizure, sjetite se da se gotovo nitko nije rodio sa savršenom kosom! Trebate joj posvetiti dovoljno vremena i novca kako bi bila zdravija, ljepša i njegovanija. Uz ovih deset savjeta taj cilj bit će vam još bliže

Zdrava kosa

Jednom tjedno na kosu nanesite masku. Primijetit ćete razliku u sjaju kose i njenom cjelokupnom stanju već poslije prvog sljedećeg pranja.

Koristite provjerene proizvode

Kada je riječ o kosi, trebali bi je tretirati baš kao i svoje lice. Ne libite se koristiti više proizvoda kako biste imali jaku, otpornu i zdravu kosu.

Prirodan volumen

Kako bi vaša frizura što dulje imala volumen, spavajte s kosom složenom u labavu punđu. Kada ustanete ujutro, imat ćete frizuru na kojoj će vam svi pozavidjeti!

Ključ je u temperaturi

Kada kupujete fen za kosu, peglu ili figaro – birajte one koji imaju funkciju podešavanja temperature. Zapamtite da najviša temperatura nije uvijek najbolje rješenje, već da je trebate birati prema svom tipu kose, te je eventualno pojačate tijekom stiliziranja kose.

Važnost češljanja

Kosu treba češljati svake večeri prije spavanja, jer češljanje omogućava prirodnim uljima kose da se raspodjele po čitavoj njezinoj dužini. Također, za češljanje mokre kose trebali bi nabaviti specijalizirani češalj, jer je mekana četka može uništiti i izlomiti.

Održavanje boje

Kako bi vam boja trajala dulje, rjeđe perite kosu. Pranje kose dva do tri puta tjedno sasvim je dovoljno da vašu boju održi postojanom, a jednom tjedno operite je specijaliziranim šamponom za obojanu kosu.

Trik za volumen

Želite još volumena u svojoj kosi? To lako možete postići pomoću jednostavnog trika – promijene razdjeljka. Naime, premještanje razdjeljka sa strane, na kojoj ga inače nosite, na njoj suprotnu stranu, kosi ćete dodati iznenađujuće više volumena.

Važnost balzama

Nakon pranja kose, nikada nemojte preskočiti stavljanje balzama. On njeguje kosu i pruža joj jačinu koju joj, nažalost, sam šampon ne može pružiti.

Majka priroda

Važno je da što prije zavolite prirodan izgled svoje kose – bilo da je ona kovrčava, ravna ili valovita.

Prava pomoć

Važno je da svoju kosu oblikujete pomoću odgovarajućih četki, ukosnica i proizvoda. Obavezno koristite sprej za zaštitu od topline, dobru četku koja će vašoj kosi donijeti više sjaja, a lakom za kosu dodatno ćete oblikovati svaku frizuru.