Tutorijal

Poznati Svijetski frizeri savjetuju : 7 trikova za savršenu kosu

By  | 

Dobra frizura ističe oči, posvjetljuje kožu i pomlađuje, a s njom se osjećamo samopouzdanije i bolje. Poznati svjetski frizeri otkrili su sedam trikova s kojim ćete uvijek biti zadovoljni svojom frizurom.

DSC_3494

 

1. Nosite frizuru koja vam se sviđa
– Šišajte se kada to želite, a ne zato što mislite da bi trebalo. Ne znam ko je proširio onaj mit da bi žene u određenoj dobi trebalo da počnu da se šišaju na kratko, ali to jednostavno nije istina. Nema ništa gore nego žena koja od prelijepe duge kose dođe na loše ošišanu kratku frizuru jer se nada da će izbrisati 10 godina s lica u samo sat – otkriva frizer Li Staford.

2. Trik s kojim znate da imate savršenu boju
– Kada imate savršenu boju kose za svoj tip kože, ljudi će primjećivati vaše oči, a ne boju kose. Nemojte na sopstvenu ruku pokušavati samostalno da obojite kosu koja je četiri ili više nijansi svijetlija ili tamnija od vaše prirodne boje. Za takve eksperimente posjetite profesionalnog frizera – tvrdi Daniel Galvin.

3. Prilagodite boju kose godinama
– S godinama se mijenja boja naše kože, pa bi zato trebalo da prilagođavate i boju kose. Jednako je važno odabrati najbolju frizuru za sebe. Šiške će skinuti nekoliko godina s lica, kao i slojevito ošišani vrhovi. Ali imajte na umu da će i najbolja frizura izgledati loše ako je ne stilizujete pravim proizvodima za svoj tip kose – kaže frizerski stilista Trevor Sorbi.

4. Perite kosu na pravilan način
– Ni najbolji proizvodi za stilizovanje neće vam pomoći ako kosu ne perete na pravilan način. Činite to kao i u frizerskom salonu: šamponirajte kosu dvaput, pa je dobro isperite. I ne zaboravite koristiti šampon za vaš tip kose – savjetuje frizerka Nikola Klark.

5. Osušite kosu prije stavljanja regeneratora
– Posušite kosu peškirom nakon šamponiranja, a prije nego što nanesete regenerator. Ako to ne učinite, višak vode u kosi spriječiće prodiranje regeneratora, pa vam kosa neće izgledati onako zdravo i sjajno – preporučuje frizer Čarls Vortington.

6. Nađite dobrog frizera usmenom preporukom
– Usmena preporuka je uvijek dobar način da dođete do profesionalca za kosu s kojim ćete biti zadovoljni. Ako primijetite ženu čija vam se kosa i frizura sviđa, pitajte je ko je šiša – kaže Endrju Kolindž.

7. Eksperimentišite u ljeto ili nakon odmora
– Ljetne praznike iskoristite u svoju korist. Ako želite svijetliju boju, obojite kosu nekoliko sedmica prije odlaska na more. Sunce će dodatno posvijetliti pramenove, a vi onda možete procijeniti sviđa li vas se nova boja. S druge strane, prefeirate li tamnije nijanse, ili boju karamele, pričekajte da se vratite s odmora prije nego što odete do svog frizera, jer će je more i so isprati – zaključuje Nikola Klark.