Lifestyle

Poznati + kosa: Najlepše i najpoznatije frizure Audrey Hepburn

By  | 

Ok, priznajemo. Mi smo više nego opsjednuti Audrey Hepburn i naša ljubav konstantno traje jer nam je ova dama pravi nepresušni izvor inspiracije. Njen klasični stil i unutašnja ljepota nas i dalje oduševljavaju, iako je prošlo nekoliko decenija od kada je ona krasila TV ekrane.

Audrey nije samo bila poznata po odjevnim kombinacijama već i po frizurama koje su bile krajnje raznovrsne i dramatične i diktirane od strane filmova u kojima je kultna ikona stila glumila.

images-2015-11-najbolje_frizure_audrey_hepburn_861116299

Od divlje, messy kose koju je Audrey nosila u filmu The Unforgiven, preko sjajno zaglađene punđe i urednih gustih šiški iz filma The Children’s Hour do simpatičnih lokni u filmu War and Peace.

Naravno, vrhunac glamura je preljepa punđa koju je Audrey nosila u možda i njenom najslavnijem filmu Breakfast at Tiffany’s kada su njenu kosu krasili dijamanti i biseri.

Moramo da priznamo da je Audrey Hepburn posjedovala nešto vanvremensko i neprolazno. Dok su se njene frizure smenjivale zajedno sa novim filmskim ulogama, postojala je jedna konstanta: sjajna braon kosa.

Muškarac koji je bio odgovaran za negu glumičine kose je Britanac, dermatolog- specijalista za ispitivanje kose, Philip Kingsley. Philip je sreo Hepburn u Londonu, 1974. kada je lijepa glumica pravila pauzu od snimanja i rješila da poseti njegovu kliniku. Zapravo, sve dok Audrey nije sjela na kliničku stolicu, Philip nije znao da je kod njega na pregled došla svjetska zvijezda.

Hepburn je željela da popravi strukturu svoje kose, s obzirom da je bila izložena konstantnim toplotnim aparatima i obradama koje su bile obavezne na svakom setu. Kinglesy je tada isprobavao Elasticizer, tretman za kosu koji se koristi prije šamponiranja koji je i danas popularan. Audrey je očigledno osjetila pozitivne efekte s obzirom da ga je koristila do kraja života.

Što se tiče frizura koje je Audrey Hepburn nosila u filmovima, predstavjamo vam 10 najlepših:

Roman Holiday (1953)

Ko može da zaboravi slavnu scenu kada princeza Anya ulazi kod frizera i skraćuje svoju kosu kako bi proslavila slobodu? Riječ je o kratkoj kosi sa ravnim šiškama, odnosno popularnoj pixie frizuri koju je proslavila upravo Audrey sredinom pedesetih.

Sabrina (1954)

Priča koja nam predstavlja temu- od siromaštva do bogatstva – danas se smatra legendarnom. Jedan od razloga zašto pored odličnog scenarija i glume volimo ovaj film je sjajna transformacije Audrey Hepburn, od neprimetne i obične ćerke šofera do otmjene, prefinjene dame koja se vraća sa školovanja iz inostranstva. Šezdeset godina kasnije ova frizura nas i dalje asocira na glumičin legendarni glamurozni izgled.

War and Peace (1956)

Kada je riječ o frizuri, pedesete pamtimo i po blagim talasima koje je Audrey rado prihvatila i predstavila u filmu War and Peace. Divni su, zar ne?

Funny Face (1957)

Ako ste gledali film Funny Face sigurno ste imali osećaj kao da ste uplatili pravo putovanje kroz istoriju mode. Imajući ovo u vidu, sa bezbrojnim Givenchy kostimima koji se smjenjuju kao i neobičnim frizurama, bilo je teško izabrati samo jednu.

The Unforgiven (1960)

Ovo je njena najveća transformacija! Audrey nam je u filmu The Unforgiven predstavila neobičnu dugu kosu, koja nije svojstvena njenom dosadašnjem stilu.

Breakfast At Tiffany’s (1961)

Visoko stilizovana punđa sa svijetlijom nijansom kose je jedna od najglamuroznijih frizura koju smo imali priliku da vidimo na filmu. Ova punđa se često kopira, ali moramo da priznamo da nijedna nije nadmašila Audrey.

Charade (1963)

Od kada je Audrey prikazala ovu nježnu punđu u filmu Charade, ona je naglo počela da se razvija, tako da smo je od tada viđali u velikom broju modernijih varijacija, zajedno sa predivnim pillbox šeširima.

My Fair Lady (1964)

Ova frizura ne ostavlja nikog ravnodušnim, ali sviđala vam se ili ne – moramo da priznamo da je veoma glamurozna i fascinantna. Ipak, ne pokušavajte da je napravite sami jer je ona definitivno za  ruke profesionalca.

How To Steal A Million (1966)

U 1966, Audrey je željela da modernizuje njen klasičan izgled. Uspjela je u tome kada je ošišala kosu za novi film, How to Steal A Million. Ko je imao tu čast? Alexandre De Paris, poznati francuski frizer koji je stilizovao poznate ličnosti. On je nazvao ovu frizuru ″Coupe Infante ’66″.

Bloodline (1979)

Lepota odoljeva godinama, a Audrey Hepburn je to dokazala u filmu Bloodline. Jednostavna zategnuta punđa je ukrašena upečatljivim velom na tufnice. Šta vam je više potrebno? Ovo je zaista savršeno!

 

Izvor: elle.rs