Kosa

Povratak trenda: Da li je minival ponovo u modi?

By  | 

Hoćemo li i mi nositi frizuru koju su obožavale naše majke?

perm_sized

Možda ste mislili da je minival ostao samo u analima prošlosti zajedno s ostalim beauty trendova iz 80-ih i 90-ih poput plave sjenke ili tamnije olovke od nijanse karmina, ali prevarili ste se, jer polako ali sigurno trajna dolazi dolazi u modu.

Minival uvjek u nama probudi poseban osjećaj nostalgije i sjećanja na devedesete kada su glave naših mama krasile pravilne sitne kovrdže. Ove sezone na svjetskim modnim pistama na predstavljanju kolekcija za jesen zimu 2016. mogli smo vidjeti povratak minivala, a brendovi poput Roberto Cavallija i Altuzarre svoje nove modne komade predstavili su na nekoliko modela koje su imale baš ovu frizuru i moramo priznati kako ove nove trajne kovrdže izgledaju chic, mekane i prirodnije nego originalne verzije iz 80-ih i 90-ih.

foto: Profimedia

Ove godine minival će je najviše nositi oni koji su pomodni i koji žele po svaku cijenu biti u trendu. Međutim, izgled kovrdži sigurno neće biti jednak onima koje su bile IN osamdesetih već su prilagođena današnjem vremenu i trendovima.

Tehnike se mijenjaju i unapređuju svakodnevno pa se u ovih 30 godina tehnika skoro u potpunosti promjenila. Ranije su to bili vikleri i tretiranje kose s određenim hemikalijama. To je bio dugotrajan proces neprijatnog mirisa, a danas je to sve pojednostavljeno u samo nekoliko koraka.

Danas s novim tehnikama oštećenja kose nisu ni približna onima iz 80-ih, ali frizeri upozoravaju da ako se postupak izvede nestručno, mogao bi ostaviti neželjene posljedice. Prije svega, ako se odlučimo za minival, trebalo bi da se dobro posavetujemo sa svojim frizerom. Treba da znamo kako će se raditi frizura i sa čime, a prvenstveno je li kosa spremna na to.

Minival može biti vrlo praktičan ljeti, pogotovo ako uspijemo da postignemo prirodniji izgled kovrdža poput popularnih beach wavesa. Jednostavna je za održavanje, ali bi ipak trebalo da pazite jer koliko god tehnologija bila napredna, ipak je kosa tretirana hemikalijama pa shodno s tim se mora pravilno njegovati kako ne bi došlo do kontraefekta, neprivlačne i pretjerano isušene kose.

Ne preostaje vam ništa drugo nego uzeti mamu pod ruku i napraviti matching frizure za ljeto!

Izvor: Fashion.hr