Kosa

Popularne Kratke frizure za 2016

By  | 

Poznate dame diktiraju trendove i uvjek su spremne za nove izazove po pitanju mode, šminke i frizure. Ovoga puta Vam predlažemo da pogledate najnovije kratke frizure poznatih dama koje vrijedi kopirati na početku 2016 godine.
Adele
Adele se vratila na muzičku scenu sa novim hitovima, ali i frizurom koju svi hvale. Radi se o dužoj bob ili lob frizuri koju ona nosi na dva načina sa razdeljkom po sredini ili sa strane. Ovo je idealna frizura za dame sa okruglim oblikom lica.

Adele lob frizura
Emma Watson
Emma Watson uglavnom nosi jednostavne i šik kratke frizure. Ove sezone se opredjelila za neurednu kratku bob frizuru. Ali ono što sve iznenađuje jeste promjena boje kose. Emma je odlučila da posvjetli kosu i pređe na zlatno medenu nijansu koja izgleda božanstveno.

Emma Watson neuredni kratki bob
Naomi Campbell
Supermodel Naomi Campbell se odlučila za modernu i neodoljivu slojevitu bob frizuru. Ova frizura se lako održava i idealna je za dame koje su stalno u pokretu i nemaju mnogo vremena za oblikovanje svoje kose.

Naomi Campbell slojeviti bob
Gigi Hadid
Gigi Hadid je u novembru sve iznenadila kada je skratila svoju preljepu dugu kosu i prešla na ravnu bob frizuru. Ovu frizuru uglavnom nosi sa unazad zalizanim šiškama što joj daje u isto vrijeme i moderan, ali i sofisticiran izgled.

Gigi Hadid zalizani bob
Dakota Johnson
Dakota Johnson, koja inače važi za novu ikonu stila i ljepote, se takođe odlučila za jednostavnu bob frizuru sa paperjastim i rjetkim šiškama koje cjelom licu daju mladalačku svježinu i suptilnost.
Dakota Johnson jednostavni bob sa retkim siskama
Kate Mara
Kate Mara je odabrala piksi frizuru sa izraženim zulufima i kratkim šiškama pomerenim u stranu. Ova frizura se savršeno dopunjuje sa suptilnim i nježnim crtama lica ove mlade dame.

Kate Mara piksi frizura