Kosa

Pogodite čaroban frizerski broj: koliko puta u životu prosječna žena promijeni frizuru?

By  | 

Pogodite čaroban frizerski broj: koliko puta u životu prosječna žena promijeni frizuru?

Hiljadu puta? Petsto puta? Ili samo oko dvije stotine puta….? Pročitajte rezultate opsežne studije koji pokazuju kada, zašto i koliko puta u životu prosječna žena promjeni frizuru….

Prosječna žena tokom života čak 104 puta promjeni frizuru, pokazali su rezultati istraživanja urađeni po narudžbini frizera Endrjua Kolindža.

Oko 3.000 dama je učestvovalo u ovoj studiji, od kojih je 61 odsto izjavilo da se kosom bavi iz želje za novitetima, a 44 odsto zato što im je dosadno.

Raskid i ljubavne jade promenom frizure rješava 44 procenta pripadnica nježnijeg pola, a samo 17 odsto da zakamufliraju sijede vlasi.

Zanimljivo je da 38 procenata misli da će im ova novina donjeti više samopouzdanja. Ima i onih koje se na to odlučuju kada dobiju dijete, slave jubilarni rođendan ili zbog venčanja.

Žene su oduvjek koristile kosu kao najbrži i najefektniji način da promjene izgled. Sada, većina dama mijenja frizuru češće i ima manje zahvate.

Mnoge se plaše drastičnih promjena, ali imaju potrebu da “nešto urade s kosom” – izjavio je Kolindž, dodajući da u njegov salon dolazi sve više žene sa fotografijama posljednjih modnih trendova koji su ih inspirisali na promjenu.

 

(Novosti.rs)